Organisatie

Wij produceren en leveren elektriciteit, gas, koude en warmte aan bedrijven en particulieren in Nederland. Betrouwbaar, betaalbaar en zo duurzaam mogelijk.

Profiel

Een groot deel van de energie die we leveren, produceren we zelf. De opwek van energie vindt plaats via centrales (gas en kolen), windparken, waterkrachtcentrales, zonne-energie en warmte. Met circa 5.000 medewerkers bedienen we circa 2,2 miljoen klanten. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam.
Nuon maakt sinds 1 juli 2009 onderdeel uit van het internationale energieconcern Vattenfall.

Vattenfall

Vattenfall is een van de grootste elektriciteitsproducenten en de grootste warmteproducent van Europa. De organisatie is actief in de gehele energieketen, van productie tot distributie en verkoop. Ook verkoopt Vattenfall gas en is ze actief in de handel in energie. Vattenfall richt zich op een aantal markten, waaronder Scandinavië, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De Zweedse staat is eigenaar van Vattenfall. Zij wil Vattenfall exploiteren als een commercieel energiebedrijf met een marktconform rendement, dat behoort tot de koplopers als het gaat om duurzame energieproductie. Klik hier voor meer informatie over de visie, missie en strategie van Vattenfall .

Bij Vattenfall werken in totaal 32.000 mensen.

Twee divisies: Scandinavië en Continental/UK

Vattenfall is opgedeeld in twee eenheden: een Scandinavische eenheid en  een Continentale/Europese eenheid. Binnen deze eenheden vallen verschillende Business Units.

Lees meer over Vattenfall.

Scandinavische eenheid

De Scandinavische eenheid is verantwoordelijk voor de activiteiten binnen Scandinavië. De eenheid is ingericht om te voldoen aan de doelstellingen van de Zweedse Staat  als - eigenaar - op het gebied van werkkapitaal, financiële stabiliteit, dividend en duurzaamheid  met een hoge investeringsgraad in duurzame energiebronnen.

Continentale/Europese eenheid

De Continentale/Europese eenheid is verantwoordelijk voor de activiteiten binnen Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De Continentale/Europese eenheid bestuurt de activiteiten zodanig dat deze aan de strategische, financiële en duurzaamheidsdoelstellingen van de Zweedse Staat – als eigenaar – voldoen.

Staffuncties

Onze staffuncties zijn bedoeld om de business-activiteiten te managen en te ondersteunen. Staffuncties worden zowel centraal als per regio en op het niveau van de verschillende Business Units aangestuurd.