Zonne-energie

Zoneiland Almere voorziet woningen in Noorderplassen-West van verwarming en warm tapwater. In totaal leveren de 520 zonnecollectoren op het eiland 10 procent van de jaarlijkse warmtebehoefte van de wijk.

Wij maken een leven zonder fossiele brandstoffen mogelijk door komende jaren vele miljoenen te investeren in zonne-energie. Dit doen we door bijvoorbeeld zonneparken bij windparken en productielocaties te ontwikkelen. Daarnaast bieden we ondersteuning aan bedrijven en particulieren bij het realiseren van zonprojecten.

Voor een duurzame energievoorziening wordt de opwek van zonne-energie steeds belangrijker, zowel op daken als grootschalig in open ruimten. Een belangrijke drijfveer achter de groei is dat zonne-energie steeds goedkoper wordt.

In Goeree-Overflakkee wordt een zonnecentrale bij windpark Haringvliet gebouwd met maar liefst 135.000 panelen en 36 tot 40 MW. Goed voor de stroomvoorziening van circa 10.000 huishoudens.

Grootschalige zonneparken

Na een succesvolle pilot in Wales van moederbedrijf Vattenfall bereidt Nuon in Nederland de bouw voor van zonneparken bij onder meer windpark Haringvliet en Wieringermeer en onze productielocaties Eemshaven, Hemweg en Velsen.  In totaal zullen er vele duizenden zonnepanelen geïnstalleerd worden – goed voor de levering van zonnestroom aan tienduizenden huishoudens. Een van de grote voordelen van het realiseren van een zonnepark bij een windpark is dat de aansluiting op het elektriciteitsnet efficiënter benut kan worden.

Zonnedaken voor bedrijven

We ondersteunen zakelijke klanten met een dakoppervlakte van meer dan 500 m2. bij het bouwen van zonnedaken. Dit doen we met advies op maat: denk hierbij aan technisch advies en ondersteuning bij het aanvragen van SDE-subsidie. Zo plaatsen we voor supermarktketen Hoogvliet op 15 locaties zonnepanelen met een totaal vermogen van ruim 1,6 MW.

Nuon is al energiepartner van de Amsterdam RAI en Amsterdam ArenA en medeverantwoordelijk voor de realisatie van deze twee grootste zonnedaken van Amsterdam. Het zonnedak van de ArenA produceert circa 930.000 kWh per jaar. Dat is 10% van de elektriciteit die het stadion nu jaarlijks verbruikt en vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van circa 270 huishoudens.

Zonnepanelen voor particulieren

Honderdduizenden huishoudens in Nederland hebben een hoge energierekening als gevolg van slechte dakisolatie. Met het Nuon Energiedak  - een dak dat isolatie en zonnepanelen combineert – besparen én produceren huishoudens energie. Particulieren die wel zelf duurzame energie willen opwekken, maar de investering niet willen of kunnen doen, hebben de mogelijkheid via Nuon zonnepanelen te huren. Kijk voor meer informatie op onze website Nuon.nl

ZonSamen: zonnepanelen voor medewerkers van Nuon

ZonSamen is een innovatief deelnemersmodel, waarbij medewerkers van Nuon zelf investeren in zonnepanelen op gebouwen van Nuon. Nuon-medewerkers hebben gezamenlijk 1.300 zonnepanelen aangeschaft voor op het Nuon -hoofdkantoor en op bijgebouwen van de Hemwegcentrale in Amsterdam.

Laatste update: 26-09-2018 18:29