Zonnepark Wieringermeer

Zonnepark Wieringermeer

Nuon heeft plannen om bij de windmolens van windpark Wieringermeer ook zonnepanelen te plaatsen. Daarmee realiseert Nuon een synergie tussen wind en zon, door bijvoorbeeld het medegebruik van de bestaande netaansluiting, het slim inzetten van gelegde funderingen en bestaande wegen en zo het optimaal benutten van de grond van en rondom het windpark Wieringermeer.

Het gaat om 27,5 MW aan zonnepanelen, dat zijn zo’n 105.000 panelen die bij elkaar energie kunnen leveren voor 10.000 huishoudens.

Nuon onderzoekt ook de mogelijkheden om direct betrokkenen te laten participeren in dit project. Oneplanetcrowd, het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland, ondersteunt Nuon in het peilen van de interesse. Op de speciaal daarvoor ingerichte website van Oneplanetcrowd staat informatie over de voortgang van het project. Hier worden in de toekomst ook mogelijke vormen van participatie toegelicht.

Oneplanetcrowd  biedt ondernemers een platform aan financieringsinstrumenten die financiering zoeken voor hun duurzame onderneming of energieproject.

Meer weten? Bekijk de film

Laatste update: 26-09-2018 18:29