NSF vraag & antwoord

Of je nu een ervaren salestijger of een talentvolle ‘verkoop noob’ bent, voordat je overstapt naar een nieuwe werkgever, wil je natuurlijk antwoorden op al je brandende vragen. Die antwoorden geven wij je graag. Bijvoorbeeld in deze handige FAQ

Ga ik fulltime aan de slag?

Yep! Verkopen is geen bijbaantje, maar een uitdagende job waarin je je continu kunt én moet ontwikkelen. We gaan uit van minimaal 32 uur per week, maar 40 uur heeft de voorkeur. Werk je toch liever 32 uur, dan kan dat, maar moet je wel vier volle werkdagen (van 11:30 tot 20:00, dus uitslapen kan) beschikbaar zijn. Bedien je het B2B segment, dan is maandag een vaste werkdag.

Ga ik zelf op zoek naar potentiële klanten?

Nee. We weten uiteraard wie Nuon klant is en wie (nog) niet. Je ontvangt van je teamleider een adresoverzicht dat je naar je iPad kunt uploaden. Die mensen of bedrijven benader je. Ze weten niet dat je langskomt, dus de eerste indruk is superbelangrijk…

Ontvang ik een reiskostenvergoeding?

Jazeker, € 0,19 per kilometer die je voor werk maakt. En dat geldt ook voor woon/werkverkeer. Rij je gezellig met een collega mee, dan worden die kilometers uiteraard niet aan jou vergoed.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?
 

  • Solliciteer via de website door je CV en een motivatie (mag kort zijn!) op te sturen
  • Een recruiter neemt binnen vijf werkdagen contact op voor een telefonische intake
  • Tijdens die intake bespreken we de ‘harde eisen’ en motivatie voor de functie
  • Positief gesprek? Dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek met de teamleider
  • Als die net zo enthousiast is als jij, start je basistraining (let op; dit is onbetaald)
  • Basistraining positief afgerond? De volgende dag kun je meteen aan de slag!

Wanneer kan ik starten?

De basistraining wordt iedere week op al onze locaties verzorgd. Dit betekent dat je wekelijks bij ons kunt starten. Heb je een opzegtermijn? Laat het ons weten!

Zijn er nog andere eisen?

Je moet altijd een verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen en hebt uiteraard een geldig identiteitsbewijs nodig. Je ontvangt tijdens de basistraining een link waarmee je jouw VOG digitaal kunt aanvragen. Als je aan de slag gaat in de zakelijke markt, is een auto overigens een must. 

Wat voor contract krijg ik?

NSF is gespecialiseerd in sales. En dat willen we graag zo houden! We hebben onze administratie dan ook geoutsourcet. Je werkt officieel bij een uitzendbureau of payrollorganisatie. Zij detacheren je aan Nuon. 

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Ja, die zijn er zelfs volop. Lees de testimonials er maar op na. Doorgroeien richting bijvoorbeeld een rol als starterscoach, verkoopleider, teamleider, salesmanager of fieldcoach is altijd een optie. Als jij de juiste skills en een gezonde dosis enthousiasme hebt, gaan er veel deuren voor je open! 

Kan ik later nog van team wisselen?

Ja, maar je moet dan wel opnieuw solliciteren. De reden? Elk team heeft een eigen cultuur en daar moet je natuurlijk tussen passen. Ook switchen tussen B2C en B2B of andersom, is mogelijk.

Wat zijn de werktijden?

Waarschijnlijk anders dan je gewend bent. Je kunt niets verkopen aan een dichte deur (hoewel sommige van onze topverkopers daar anders over denken!) en dus werken we als de meeste mensen thuis zijn. In de middag- en avonduren dus! Van maandag t/m vrijdag tussen 11:30 en 20:00 uur. Werk je B2B, dan wordt het anders. Ondernemers bereiken we namelijk het beste tijdens kantooruren. Je werkdag duurt dan van 08.30 tot 17.00 uur. 

Moet ik over een auto beschikken?

Als je B2C werkt, is dat niet nodig. Na de dagelijkse team kick-off, kun je met een collega meerijden. En die wil je aan het einde van de dag vast ook wel weer ‘droppen’ op bijvoorbeeld een station. Bedien je de zakelijke (B2B) markt, dan is een auto wel noodzakelijk.

Hoe is het salaris opgebouwd?

Je ontvangt een basissalaris en een resultaatafhankelijke bonus. Hoe meer contracten je sluit, hoe hoger en hoe sneller je bonus oploopt. Als je jouw targets behaalt, verdien je al snel een bovenmodaal salaris. Lekker! Nog meer goed nieuws? We betalen het basissalaris, de bonus én de reiskostenvergoeding wekelijks uit. Het basissalaris voor B2C sales is € 8,70 bruto per uur. Oftewel € 1.505,00 bruto per maand als je 40 uur werkt. Werk je in het zakelijke segment, dan is het bruto uurloon € 10,51, dus ongeveer € 1.821,73 bruto per maand bij een 40-urige werkweek.

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald?

Elke week ontvang je het basissalaris, de reiskostenvergoeding en de behaalde bonus. Omdat de contracten administratief moeten worden verwerkt, ontvang je de bonus van vijf weken eerder.

Wat zijn de targets?

De wekelijkse target voor de consumentenmarkt is 15 sales (B2B: 16 sales) bij een 40-urige werkweek. Werk je minder, dan wordt je target naar beneden bijgesteld. Haal je die 15 of 16 sales inderdaad, dan blinkt er flink wat bonusgoud aan het einde van de regenboog.

Moet ik meteen vanaf dag 1 mijn target behalen?

Geen paniek! De eerste drie weken laten we je aan de bonusstructuur snuffelen. Je wordt intensief gecoacht en krijgt allerlei tips & tricks. Haal je jouw targets na een tijdje nog niet, dan mag je deelnemen aan een inspirerende salestraining. Als dat niet helpt, ben je waarschijnlijk niet uit het juiste Nuon Sales Force verkoophout gesneden en moeten we helaas afscheid nemen.

Krijg ik een training voordat ik aan de slag ga?

Absoluut! Als er tijdens het sollicitatiegesprek een klik is, start je met de basistraining. In anderhalve dag word je helemaal bijgepraat over de dynamische energiemarkt en de cultuur bij Nuon. Bovendien volg je een iPad-training en ontdek je hoe je onze producten effectief kunt pitchen. Let op; de basistraining volg je onbetaald en is onderdeel van de selectieprocedure. Een wederzijdse investering in jouw fantastische sales carrière dus!

Werk ik in een team of individueel?

Dat ligt aan de markt. Als je B2C werkt, start je elke dag samen met je salescollega’s; een mooie gelegenheid om best practices uit te wisselen! Afhankelijk van de regio, variëren de teams van 15 tot 30 salesprofessionals, verdeeld over drie subteams. Je gaat op pad met één van die subteams. Richt je jouw salesvizier op de zakelijke markt? Dan werk je vanuit huis en ga je dus zelfstandig de weg op. Het zakelijke team bestaat uit ongeveer 90 mensen. Er zijn acht zakelijke subteams.

Kan ik deelnemen aan trainingen?

Jazeker. Als jij groeit, groeien wij met je mee. En andersom. Als je de consumentenmarkt bedient, volg je elke dag een teamtraining van een uur. Bovendien kun je je inschrijven voor een inspirerende pitchtraining en word je in het werkveld persoonlijk gecoacht. B2B salestalent kan deelnemen aan diverse persoonlijke ontwikkeltrajecten. Stilstaan is er dus niet bij!