Ontmoet je collega's

Nuon Sales Force is de commerciële buitendienst van Nuon en is verantwoordelijk voor de deur-aan-deur verkoop van energiecontracten aan consumenten en het MKB. Maak kennis met 4 collega's die voor Nuon Sales Force werken.

Wander Postma, Verkoopleider/Commercieel Medewerker, consumentenmarkt:

“Dat je mensen echt kunt helpen besparen, vind ik persoonlijk de grootste winst.”

Hoewel je bij een sportieve salesprofessional – Wander is een fanatiek kickbokser – misschien een ‘agressieve’ verkoopstijl verwacht, bewijst Wander graag het tegendeel. “Ik vind het vooral leuk om mensen ervan te overtuigen dat ze echt kunnen besparen op de energiekosten. We hebben een mooi product dat het verdient om onder de aandacht te worden gebracht.

Soms moet je eerst wat vooroordelen wegnemen, want mensen hebben toch vaak een negatief beeld bij deur-tot-deur verkoop. Door eerlijk antwoord te geven op vragen, lukt dat meestal prima. Ik denk dat eerlijkheid een sleutel tot verkoopsucces is. Net als authenticiteit. Iedereen bij Nuon Sales Force heeft een unieke persoonlijkheid en een unieke stijl van verkopen. We leren veel van elkaar – wat werkt en wat werkt minder goed? – maar uiteindelijk is je persoonlijkheid doorslaggevend.”

Ruben de Vries, Teamleider, consumentenmarkt:

“Bij Nuon Sales Force heb ik mijn groeiambities in razend tempo waar kunnen maken!”

“Ik heb een bliksemcarrière doorgemaakt. Binnen twee jaar heb ik het hele traject van Verkoper naar Verkoopleider en Teamleider afgelegd. Dat Nuon Sales Force je groei faciliteert, vind ik een enorm pluspunt van de organisatie. Als je aangeeft wat je wilt en er zelf maximaal voor gaat, wordt je ontwikkeling vanuit de organisatie gestimuleerd. Die vrijheid – je ‘mag’ niet alleen groeien, maar wordt er ook bij ondersteund – spreekt me aan.

Dat geldt eerlijk gezegd ook voor het salaris. Ik heb een vrij dure hobby; het bezoeken van internationale vuurwerkfestivals. Dat ik die tripjes nu prima kan betalen, is natuurlijk mooi meegenomen. Ik heb absoluut het gevoel dat ik op de juiste plek zit, ook vanwege de no-nonsense mentaliteit. Bij Nuon Sales Force hoef je niet ‘moeilijk te denken’, maar kun je gewoon doen waar je goed in bent, verkopen!”

Michel van Zadelhoff, Teamleider, klein zakelijke markt:

“Ik vind het belangrijk dat al mijn teamleden trots zijn op wat ze doen.”

Family-man Michel van Zadelhoff (vriendin, drie zoons) mag dan wel geboren en getogen zijn in Dieren, zijn mentaliteit is ‘puur Rotterdams’. “Geen woorden, maar daden inderdaad! Ja, ik ben iemand die gelooft dat prestaties het echte verhaal vertellen. Dat komt ook een beetje door mijn achtergrond. Ik heb jarenlang een groothandel in kunst gehad. Die kunst werd internationaal van deur tot deur verkocht, dus ik heb heel wat verkopers meegemaakt en aangestuurd. De overstap naar Nuon Sales Force is me heel goed bevallen. Het is een grote, uiterst professionele organisatie die medewerkers veel ruimte biedt om targets te behalen of, nog beter, te overtreffen.

Als Teamleider vind ik het overigens niet alleen belangrijk dat ‘mijn mensen’ mooie prestaties neerzetten, maar ook dat ze in zichzelf geloven en trots zijn op wat ze doen.”

Xander Pronk, Commercieel Medewerker, klein zakelijke markt:

“Verkopers die bruisen van de positieve energie. Dat is Nuon Sales Force!”

“Als je voor het eerst bij een nieuwe werkgever binnenstapt, weet je natuurlijk nooit of je hooggespannen verwachtingen uitkomen. Maar bij Nuon Sales Force had ik meteen een perfect gevoel. Ik trof een select gezelschap aan; verkopers die bruisten van de positieve energie! Ik was dus meteen getriggerd en wist: dit is de club waar je als verkoper wilt werken.

Wat ik ook heel positief vond, was de focus op kennis. Ik heb in korte tijd alle ins & outs van de energiewereld leren kennen. Dat helpt natuurlijk ‘in het veld’. Collega’s die elkaar alles gunnen, je altijd helpen en samen voor een topresultaat gaan, dat is wat Nuon Sales Force kenmerkt. Maar dan wel met een gezonde dosis zelfstandigheid, want je bent zelf verantwoordelijk voor de performance in ‘jouw’ regio. Elke keer dat ik een klant weet te overtuigen, geeft me een enorme kick!”