International Trainee Programma Vattenfall

Ben jij talentvol en op zoek naar een internationale carrière in de energiesector? Zo ja, ga dan de uitdaging aan en solliciteer nu!

Een nieuwe, duurzame wereld met schone energie voor iedereen. Dat is je missie. Heb jij de ambitie om het ultieme ontwikkelingspad te volgen en een top performer in de energiesector te worden? Ga de uitdaging aan om een van de Vattenfall-talenten te worden die helpen vorm te geven aan de toekomst van het energielandschap. Haal het beste uit jezelf en ontdek wat het International Trainee Programma van Vattenfall voor jou kan betekenen.

Vliegende start bij Vattenfall

Bij Vattenfall, een van de Europese marktleiders in de energiesector, werken we met ruim 20.000 collega’s aan de overgang naar de productie van duurzame energie. Als internationaal trainee bieden wij je de mogelijkheid jezelf een jaar lang zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen in binnen- en buitenland. Wij leiden je op en bereiden je voor op jouw toekomstige uitdagingen. Ons programma zorgt voor jouw optimale persoonlijke groei en ontwikkeling, zowel individueel als in teamverband, met aandacht van het hoogste management. Of je nu droomt van een functie als energiespecialist, innovatieve manager  of projectleider binnen de energiesector, bij Vattenfall kun je alle kanten op. Wij hebben behoefte aan geweldige leiders in alle disciplines.

Aan de slag

Ons International Trainee Programma kent ruim twintig traineeplekken verdeeld over locaties in verschillende landen, waaronder Zweden, Duitsland en Nederland. Het programma duurt twaalf maanden en start elke twee jaar in september. We starten weer in september 2019! Elke traineepositie is gekoppeld aan een afdeling, een business area en een locatie. Daarom gaat iedere positie gepaard met specifieke verantwoordelijkheden en uitdagingen. Op lokaal en internationaal niveau werk je dagelijks samen met collega’s. Zowel binnen je traineepositie als tijdens twee assignments, een van vier weken en een van acht weken, waarbij je nieuwe business areas binnen Vattenfall in binnen- en buitenland ontdekt. Omdat jouw ontwikkeling bij ons centraal staat, kies jij welke business areas dat zijn.

Persoonlijk ontwikkelplan

Naast het traineeprogramma neem je deel aan internationale workshops tijdens de seminarweken. In deze weken ligt de focus op het door jouw gekozen ontwikkeltraject en op onze principes. Daarnaast bezoek je met je collega-trainees diverse Vattenfall assets, bijv. energiecentrales en windparken. Zo maak je kennis met de verschillende culturen binnen Vattenfall.

Eigen kwaliteiten ontdekken

We begeleiden je tijdens het traineeprogramma waar dat kan. Een lijnmanager en voormalige trainees staan je met raad en daad bij op individueel niveau. Ontdek samen met hen waar jouw specifieke kwaliteiten het best tot hun recht komen. Zodat jij je goed kunt voorbereiden op jouw internationale carrière. Je persoonlijke groei is een essentieel onderdeel van het International Trainee Programma.

 

Word jij onze trainee?

Wij zijn op zoek naar jou als je een topstudent bent. Je hebt maximaal één jaar werkervaring en je spreekt en schrijft vloeiend zakelijk Engels. In sommige functies moet je ook de taal spreken van de locatie waar je werkt. Als dat het geval is, staat dat duidelijk in de vacature aangegeven. Daarnaast kan kennis van andere talen ook een pre zijn. In de algemene functieomschrijving staat dat regelmatig reizen onderdeel uitmaakt van de functie. Daarnaast ben je bereid (tijdelijk) te verhuizen, voor de traineefunctie dan wel voor een van de assignments. In de sollicitatieprocedure speelt de motivatie en toelichting van de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt een belangrijke rol.

Wat krijg je ervoor terug?

Het Vattenfall International Trainee Programma is de perfecte start van jouw carrière als toekomstige top performer. Voor elke functie geldt dat je een marktconform salaris krijgt, dat er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn en dat je de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen. Als je het programma hebt afgerond, kun je gewoon bij ons blijven werken. Ruim 60 procent van alle internationale trainees werkt nog steeds bij Vattenfall.

Hoe kun je solliciteren?

De inschrijvingsperiode voor het Trainee Programme 2019 start begin van 2019. Je kunt je abonneren op onze job alert die je informeert wanneer er nieuwe plaatsen voor trainees beschikbaar komen. We verwachten dat dit rond december 2018 - januari 2019 zal zijn.

We zullen nadere informatie verstrekken zodra deze beschikbaar is.

Laatste update: 26-09-2018 18:39