Innovatieplatform Next

Iedere Vattenfall-medewerker in Nederland die ideeën heeft over nieuwe business-kansen, kan zich melden bij Next. Next geeft een podium aan bottom-up innovatie door promotie, support en training.

Ideeënmarktplaats

Een enthousiast agile Next-team organiseert al sinds 2015 jaarlijks een ideeënmarktplaats met daaraan gekoppeld een wedstrijd. De winnaar krijgt tijd en geld om zijn of haar idee te realiseren. Ook de andere ideeën worden vaak gerealiseerd omdat ze via het Next-platform bekend worden en een sponsor krijgen. Bijna 200 ideeën werden al ingebracht. Sinds twee jaar is dit platform ook in Zweden actief als ‘Vattenfall innovation’ en in Duitsland als ‘Vattenfall Vision’.

Energybooster

Hoe het voelt om mee te doen? Paul Poulissen won in 2017 met zijn idee ‘Energybooster’: een mobiele oplossing die groen opladen van smartphones op festivals mogelijk maakt. Hij vertelt: “Het was een geweldig gevoel om te winnen met mijn idee en zo bij te kunnen dragen aan verduurzaming. Ik betrok heel veel mensen binnen en buiten Nuon bij de implementatie, zo kwam ik door het hele land. In juni 2018 was de volledig elektrische ‘Nuon-to-go-Truck’  klaar. In het festivalseizoen van 2018 hebben we met wisselende bezetting op 6 meerdaagse festivals en events gestaan. Een onvergetelijke periode.”

Innovators & ondernemerschap

Next daagt uit tot out-of-the-box-denken, over de grenzen van functies, organisatieonderdelen en de eigen organisatie heen. Ideeënbedenkers ontwikkelen zich met hulp van Next tot innovators. En die hebben we hard nodig om Vattenfalls doel te bereiken om binnen één generatie een fossielvrije energievoorziening te realiseren.

Laatste update: 29-11-2018 11:36