Betrokken medewerkers maken het verschil

Betrokken medewerkers, managers met lef, een prestatiecultuur en een gezonde en veilige werkplek zijn van groot belang voor het succes van onze organisatie. We geloven in diversiteit, inclusie en gelijke kansen.

Door deze waarden actief te omarmen bieden we onze medewerkers de mogelijkheid zichzelf, en daarmee onze organisatie, te ontwikkelen. Om die reden hebben we ook een Diversity & Inclusion Officer binnen onze organisatie aangesteld.

Voor Nuon is het de gewoonste zaak van de wereld dat je jezelf kunt zijn. Deelname aan de EuroPride 2016 met een stand op Roze Zaterdag, onze ‘Roze Stroom’-campagne en een boot in de Canal Parade was dan ook een logische stap: hiermee lieten wij zien dat we onderdeel zijn van de maatschappij en dat Nuon tegen elke vorm van discriminatie is.

Stichting Nuon Foundation en Social Projects

Sinds 2009 coördineert en ondersteunt de stichting Nuon Foundation onze vrijwilligersactiviteiten: medewerkers dragen belangeloos hun steentje bij aan diverse goede doelen-projecten. Verder werken we samen met maatschappelijke organisaties en via onze Social Projects creëren we succesvol kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt:

  • In Nuons werkgelegenheidsprogramma Step2Work krijgen jongeren zonder startkwalificatie op de arbeidsmarkt of personen met een arbeidsbeperking een werkervaringsplaats bij Nuon aangeboden. Step2Work biedt ook asielzoekers die als vluchteling worden erkend nieuwe kansen: de Iraanse Maryam Salmanpoor heeft die kans met succes aangegrepen.

 

Alt Text Caption=Step2Work wil ook asielzoekers die als vluchteling worden erkend nieuwe kansen bieden. De Iraanse Maryam Salmanpoor heeft die kans met beide handen aangegrepen. (Foto: Martijn Baatje)

Step2Work biedt nieuwe kanse aan asielzoekers die als vluchteling worden erkend.  De Iraanse Maryam Salmanpoor heeft die kans met beide handen aangegrepen. (Foto: Martijn Baatje)
  • In samenwerking met sponsors uit het bedrijfsleven biedt Stichting Giving Back studenten een individuele mentor en een uitgebreid educatief, sociaal en cultureel programma.
  • Opportunity in Bedrijf koppelt vrouwelijke medewerkers aan een mentor of mentee van een van de andere deelnemende organisaties.
  • JINC helpt jongeren uit achterstandswijken op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt, door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en workshops over ondernemerschap.
  • Met I-MPower levert Nuon in samenwerking met Philips, Randstad, Manpower, Alliander en de gemeente Amsterdam een bijdrage aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid in de regio Amsterdam. 

 

Laatste update: 26-09-2018 18:33