Elektrisch vervoer

Het is niet zozeer de vraag 'of' maar 'wanneer' elektrisch vervoer doorbreekt. Zeker is dat het aantal elektrische auto's de komende jaren sterk zal toenemen. Als elektriciteitsleverancier heeft Nuon/Vattenfall een belangrijke voortrekkersrol in de groeiende e-mobiliteitsmarkt.

Fors investeren in e-mobility

Verdere elektrificatie speelt een belangrijke rol in de vermindering van de CO2-uitstoot. Al sinds 2009 investeren Nuon en Vattenfall fors in laadoplossingen voor elektrische auto’s. De elektrificatie van transport is volgens ons de beste manier om de transportsector fossielvrij te maken. Het past daarmee bij onze ambitie om binnen één generatie zonder fossiele brandstoffen te reizen, wonen en werken. 
In het regeerakkoord is afgesproken dat vanaf 2030 alle nieuwe auto’s emissievrij moeten zijn. We nemen hierin het voortouw: binnen vijf jaar zullen alle ca. 3.500 bedrijfsauto's van Nuon/Vattenfall elektrisch zijn.

Marktleider

De aanwezigheid van een goede infrastructuur voor elektrische auto’s wordt steeds belangrijker.  Vattenfall exploiteert momenteel 9.000 oplaadpunten in Zweden, Nederland en Duitsland en is koploper in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor draadloos en flexibel laden, ‘smart charging’ en laden van elektrisch busvervoer.  Het oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen InCharge is in november 2016 in Zweden gelanceerd. In de zomer van 2018  introduceert moederbedrijf Vattenfall InCharge ook in het Verenigd Koninkrijk.
In Nederland heeft Nuon ruim 7.000 laadpunten in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. De stad Amsterdam hheeft een van de meest intensief gebruikte oplaadnetwerken van Europa. Uit onderzoek is gebleken dat een laadpunt in Amsterdam gemiddeld 11 uur per dag bezet is.

EV100

Nuons moederbedrijf Vattenfall, Unilever, IKEA en zeven andere grote internationale bedrijven bundelen hun krachten in EV100: een initiatief om de transitie naar elektrische voertuigen te stimuleren..

Slim laden: thuis, op kantoor of onderweg

Nuon zorgt voor slimme en flexibele laadoplossingen. Of je nu thuis, op het werk of onderweg bent.

Laatste update: 26-09-2018 18:33