Fossielvrij in één generatie

Jouw toekomst is bij Nuon in goede handen. We lopen voorop in de transitie naar een klimaatslim leven voor iedereen: thuis, op het werk en onderweg. Onze doelstelling is om binnen één generatie een fossielvrije energievoorziening te realiseren.

Om onze ambities waar te maken verduurzamen we ons productieportfolio en faseren we het gebruik van fossiele brandstoffen uit. Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, investeert in Europa fors in duurzame energiebronnen, zoals zon en wind. Op dit moment is Vattenfall binnen Europa de op één na grootste speler in de productie van windenergie op zee. Het streven is om 4.000 MW windcapaciteit in 2020 te produceren en 7.000 MW in 2025. Dit is voldoende om 3,4 miljoen tot 9,7 miljoen huishoudens van stroom te voorzien, afhankelijk van de locatie van de windparken.

De basis van onze strategie om binnen één generatie fossielvrij energie op te wekken, bepaalt onze CO2-routekaart: de gids die ons leidt naar een duurzame toekomst, samen met onze (stads)partners, klanten en (lokale) overheden.

Zo maken we klimaatslimmer leven mogelijk

 

Op weg naar duurzaam energieverbruik

We werken continu aan duurzame relaties met onze klanten en lopen voorop in de transitie naar een klimaatslim leven voor iedereen: thuis, op het werk en onderweg. Dit doen we met slimme producten en innovatieve oplossingen die energieverbruik duurzamer, efficiënter en financieel aantrekkelijker maken. Sommige energieoplossingen bieden we al aan, andere zijn volop in ontwikkeling. 

Op weg naar duurzame energieopwekking

Om binnen één generatie een fossielvrije energievoorziening te realiseren, bouwen we het gebruik van fossiele brandstoffen geleidelijk af en investeren we fors in wind en zon. Innovatie is cruciaal om onze klimaatambitie te realiseren. We ontwikkelen nieuwe methoden voor energieopslag en innoveren met klantgerichte oplossingen zoals digitalisering, slimme distributienetwerken, e-mobility en decentrale energieopwek.

Duurzame bedrijfsvoering

Een optimaal presterende organisatie is een voorwaarde voor de transitie naar een fossielvrije energievoorziening. Door kostenverlagingen, door te investeren in duurzame energieopwek en partnerships aan te gaan, maakt Nuon/Vattenfall de financiële middelen vrij voor verdere elektrificatie en de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Verdere digitalisering, efficiënt omgaan met grondstoffen en ketenverantwoordelijkheid zijn cruciaal in dit proces.

Betrokken medewerkers

Bij Nuon streven we naar een aantrekkelijke, prestatiegerichte en betrokken werkomgeving. We geloven in diversiteit, inclusie en gelijke kansen. Door deze waarden optimaal te ondersteunen ontwikkelen onze medewerkers zichzelf, en daarmee onze organisatie. Als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid vinden wij persoonlijke betrokkenheid bij wat er in de maatschappij gebeurt, belangrijk. Door vrijwilligerswerk dragen onze medewerkers hun steentje bij aan maatschappelijke projecten en organisaties.

Vattenfall

Ga naar de website van Vattenfall voor meer informatie over de financiële en strategische doelstellingen van Vattenfall, moederbedrijf van Nuon.

Laatste update: 26-09-2018 18:33