Nuon Foundation

Nuon Foundation

Nuon heeft een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil actief en positief een bijdrage leveren aan haar omgeving. Via vrijwilligerswerk dragen de medewerkers van Nuon belangeloos hun steentje bij. De Stichting Nuon Foundation coördineert en ondersteunt deze vrijwilligersactiviteiten.

Medewerkers van Nuon gaan mee als begeleider tijdens verschillende evenementen. Ze ondersteunen bijvoorbeeld gezinnen met ernstig zieke kinderen tijdens een Super Opkikkerdag of vergezellen gehandicapten tijdens een bezoek aan een voetbalwedstrijd, schaatstoernooi of theatervoorstelling. Hiervoor werken we samen met onder andere stichting De Zonnebloem. Afdelingen binnen Nuon worden gestimuleerd om als team aan de slag te gaan met een project naar keuze. Bijvoorbeeld het opknappen van een buurthuis of een manege. Ook kunnen de medewerkers van Nuon financiële steun aanvragen voor een eigen vrijwilligersproject.

Stichting

De Stichting Nuon Energy Foundation is op 22 juni 2009 opgericht. De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft de ANBI-status. Drie interne en drie externe bestuursleden vormen het Nuon Foundation-bestuur. Zij hebben ook een adviserende rol. Via Nuon Foundation kunnen medewerkers zich aanmelden als vrijwilliger of steun aanvragen voor een project, waarmee zij zich belangeloos inzetten voor de maatschappij.

Samenwerking

Nuon Foundation werkt samen met verschillende partners, waaronder:

Activiteiten

Super Opkikkerdag

Nuon-medewerkers bezorgen gezinnen met zieke kinderen elk jaar een onvergetelijke dag! De gezinnen konden even onbezorgd genieten tijdens de Super Opkikkerdag. Een dag vol fantastische verrassingen. De vrijwilligers van Nuon begeleiden de gezinnen. Het evenement maakt onderdeel uit van NL DOET!

Laatste update: 26-09-2018 18:33