Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van de juridische entiteit N.V. Nuon Energy. Leden van de Raad van Bestuur zijn Peter Smink en Martijn Hagens.

Leden Raad van Bestuur

Peter Smink

Peter Smink (1965)

Peter Smink is sinds 1 januari 2010 Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur van Nuon. Sinds 2013 heeft hij ook de functie van Chief Executive Officer (CEO). In 2001 trad hij in dienst bij Nuon en bekleedde hij verschillende managementposities bij Nuon en sinds 2009 ook bij Vattenfall AB, het moederbedrijf van Nuon. Van 2011 tot 2014 maakte hij deel uit van het Executive Group Management van Vattenfall. Voordat Peter Smink werkzaam was voor Nuon vervulde hij verschillende managementfuncties bij KPN en werkte hij bij PricewaterhouseCoopers  Assurance en Advisory.

Nevenfuncties

Peter Smink is lid van de Raad van Commissarissen van GVB Holding NV en lid van de Raden van Toezicht van de Stichting Foundation Rural Energy Services en Amsterdam Marketing. Hij is vicevoorzitter van het bestuur van de branchevereniging Energie Nederland en lid van het bestuur van de Swedish Chamber of Commerce in Amsterdam.

Peter Smink heeft de Nederlandse nationaliteit.


Martijn Hagens (1971)

Martijn Hagens is sinds 2014 lid van de Raad van Bestuur en Chief Operation Officer (COO) van Nuon. In 2003 trad hij in dienst bij Nuon en bekleedde hij verschillende managementposities bij  Nuon en sinds 2009 ook bij Vattenfall AB, het moederbedrijf van Nuon. Sinds 2015 maakt hij deel uit van het Executive Group Management van Vattenfall en vervult momenteel de positie van Senior Vice-President, Customers & Solutions Vattenfall. Voordat Martijn Hagens werkzaam was voor Nuon vervulde hij een managementpositie bij Accenture. 

Martijn Hagens heeft de Nederlandse nationaliteit.

Martijn Hagens

 

Reglement Raad van Bestuur

Het Reglement van de Raad van Bestuur (By-laws Management Board) is in 2017 voor het laatst herzien.

Laatste update: 26-09-2018 18:24