Organisatie

Nuon is een energieonderneming, die circa 2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden onze klanten verschillende duurzame producten en oplossingen.

Bij Nuon werken ongeveer 4.800 medewerkers - waarvan 1.300 bij dochterbedrijf Feenstra. Het hoofdkantoor van Nuon staat in Amsterdam. Onze netto-omzet in 2017 bedroeg 2,45 miljard euro. Nuon is onderdeel van energieconcern Vattenfall.

Bedrijfsvoering

Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op onze doelstelling om binnen een generatie een fossielvrije energievoorziening te realiseren. Daarbij is het belangrijk de balans te vinden tussen:

  • betrouwbaarheid van levering
  • betaalbaarheid van energie
  • een zo duurzaam mogelijke energieproductie

Duurzaamheid

Als onderdeel van Vattenfall willen we fossielvrij binnen een generatie zijn. Dit doen we door af te stappen van fossiele bronnen en over te stappen op CO2-vrije energiebronnen waar mogelijk. Daarnaast maken we slim gebruik van restwarmte en innoveren we met verschillende opslagmogelijkheden voor wind- en zonne-energie.

Vattenfall/Nuon heeft van onderzoeksbureau EcoVadis ook in 2018 de classificatie Goud gekregen voor zijn duurzaamheidsprestaties.

Organisatie

N.V Nuon Energy is een niet-beursgenoteerde Nederlandse naamloze vennootschap. Nuon heeft een two-tier bestuursstructuur met een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen.

Vattenfall

Sinds 1 juli 2009 maakt N.V Nuon Energy onderdeel uit van het internationale energieconcern Vattenfall, een van de grootste elektriciteitsproducenten en de grootste warmteproducent van Europa. Vattenfall is in handen van de Zweedse staat. Moedermaatschappij Vattenfall AB is 100% eigendom van de Zweedse staat en is gevestigd in Solna, Zweden.

De belangrijkste markten van Vattenfall zijn Zweden, Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk. De Groep heeft ongeveer 20.000 medewerkers. Vattenfall is georganiseerd in zes grensoverschrijdende zakelijke gebieden: Heat, Wind, Customers & Solutions, Generation, Markets en Distribution.

 

Ga naar de website van Vattenfall voor meer informatie over energieconcern Vattenfall.

Laatste update: 26-09-2018 18:24