Sponsoring

Als hoofdsponsor van het Vattenfall Solar Team laten we onze ambitie zien aan de rest van de wereld: samenwerken om een fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie.

Vattenfall Solar Team

Al sinds 2001 sponsort Nuon het Nuon Solar Team: een groep van zo’n zestien studenten van de TU Delft die iedere twee jaar een compleet nieuwe zonneauto bouwt: de Nuna. Hierbij maakt het team gebruik van de nieuwste, geavanceerde technieken en duurzame innovaties. Met de Nuna doet het zonneteam mee aan internationale zonneraces in Australië en Zuid-Afrika, waar het al zeven keer op de eerste plaats eindige en tweemaal zilver won. Het team is regerend wereldkampioen.

Vattenfall Solar Team: nieuwe naam, zelfde mentaliteit

Eind 2018 is besloten dat Nuon - sinds 2009 onderdeel van het Zweedse Vattenfall - verder zal opereren onder de naam Vattenfall. Ook als Vattenfall blijven we enthousiast en betrokken hoofdsponsor van het zonneraceteam van de TU Delft, dat nu verder gaat onder een nieuwe naam: het Vattenfall Solar Team. Met het zonneteam en zonnewagen Nuna laten we de boodschap zien die we bij Vattenfall willen uitdragen: samenwerken om een leven zonder fossiele brandstoffen mogelijk te maken binnen één generatie.

Nuna X verdedigt wereldtitel

Als Vattenfall Solar Team doet het team in oktober 2019 voor de tiende keer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Deze 3.000 kilometer lange race voert van Darwin in het uiterste noorden, naar Adelaide in het zuiden van Australië en wordt volledig op de kracht van de zon verreden. De zestien nieuwe teamleden bouwen hiervoor een volledig nieuwe zonnewagen: de NunaX. De regels waaraan de deelnemende zonnewagens moeten voldoen, worden elk jaar strenger en de concurrentie wordt steeds sterker. Het Vattenfall Solar Team, dat deze race al zeven keer won, zal dit jaar dus alles op alles moeten zetten bij het doorontwikkelen van de auto om de tegenstanders voor te blijven!

Nuna9S: regerend wereldkampioen

In september 2018 werd het Nuon Solar Team wereldkampioen met de Nuna9S tijdens de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Met technische kennis en creatief inzicht ontwikkelde en bouwde het Nuon Solar Team een nieuwe zonneauto die zich aan zijn omgeving aanpast om zo energiezuinig mogelijk te rijden. Dankzij de innovatieve 'Intelligent Cruise Control', waaronder een ingebouwde radar en vooraf ingevoerde routedata, kon de wagen onder andere dieren, bergen en auto's herkennen en de snelheid hierop aanpassen. Tijdens het remmen werd energie opgewekt. Met recht de slimste zonneauto ter wereld!

Mentorprogramma

In 2017 is Nuon gestart met een speciaal mentorprogramma gedurende de voorbereiding en looptijd van de tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge. Zestien medewerkers van Nuon zijn mentor van één van de studenten. De mentoren adviseren en begeleiden de studenten en helpen ze in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, ieder vanuit hun eigen (technische) discipline.

Sponsoraanvragen

Op dit moment nemen wij geen nieuwe sponsorverzoeken in behandeling.

Laatste update: 26-09-2018 18:24