Sponsoring

Sinds 2001 is Nuon trotse hoofdsponsor van het Nuon Solar Team.

Met het sponsoren van het Nuon Solar Team investeren we in jong talent en duurzame technologie. Dit past bij onze maatschappelijke ambities en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid

Hoofdsponsor Nuon Solar Team

Het Nuon Solar Team bestaat uit 16 ambitieuze studenten van de Technische Universiteit Delft. Het Nuon Solar Team doet mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië met hun eigen gebouwde zonnewagen: Nuna, Het team heeft in het najaar van 2017 met Nuna 9 voor de zevende keer de Bridgestone World Solar Challenge gewonnen en is daarmee opnieuw wereldkampioen zonneracen. Een nieuw team van studenten van de TU Delft is zich aan het voorbereiden voor de race in oktober 2019.

Bridgestone World Solar Challenge

De Bridgestone World Solar Challenge is de belangrijkste wedstrijd voor zonnewagens ter wereld. De race vindt om de twee jaar plaats in Australië. De race start in Darwin en loopt over de 3.000 kilometer lange Stuart Highway naar Adelaide in het zuiden. Er mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van zonne-energie om de finish te bereiken. De Bridgestone World Solar Challenge is sinds 2009 onderdeel van de Global Green Challenge.

Mentorprogramma

In 2017 is Nuon gestart met een speciaal mentorprogramma gedurende de voorbereiding en looptijd van de Bridgestone World Solar Challenge. Zestien medewerkers van Nuon zijn mentor van één van de studenten. De mentoren adviseren en begeleiden de studenten en helpen ze in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, ieder vanuit hun eigen (technische) discipline.

Sponsoraanvragen

Op dit moment nemen wij geen nieuwe sponsorverzoeken in behandeling.

Nuon Solar Team

Meer informatie