Sponsoring

Sinds 2001 is Nuon trotse hoofdsponsor van het Nuon Solar Team.

Met het sponsoren van het Nuon Solar Team investeren we in jong talent en duurzame technologie. Dit past bij onze maatschappelijke ambities en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Hoofdsponsor Nuon Solar Team

Het Nuon Solar Team bestaat uit 16 ambitieuze studenten van de Technische Universiteit Delft. Het Nuon Solar Team doet mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië met hun eigen gebouwde zonnewagen: Nuna. Het team heeft in het najaar van 2017 met Nuna 9 voor de zevende keer de Bridgestone World Solar Challenge gewonnen en is daarmee opnieuw wereldkampioen zonneracen. In september 2018 neemt een nieuw team van de TU Delft deel aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika met Nuna9S. Tegelijkertijd starten de voorbereidingen voor de Australische race in oktober 2019.

Nuna9S: de slimste zonneauto

Het team dat meedoet aan de race in Zuid-Afrika gebruikt de bestaande zonneauto Nuna 9, voor de gelegenheid omgedoopt tot Nuna 9S. De Nuna 9S heeft een innovatieve radar, die zorgt dat de zonnewagen zich zelf aanpast aan de wisselende condities in Zuid-Afrika. Dit maakt Nuna9S de slimste zonneauto ooit.

Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika

De Sasol Solar Challenge is een tweejaarlijkse competitie voor zonnewagens in Zuid-Afrika. De race start in Pretoria en de finish is in Stellenbosch. De deelnemende teams volgen elke dag een vaste route en rijden vervolgens extra etappes van 50-100 km met de energie die ze nog hebben.  De winnaar is de zonne-auto die de grootste afstand heeft afgelegd. Dit vereist goede engineering, excellente chauffeurs en een team dat strategisch goed omgaat met alle condities. Volg de race via de website van het Nuon Solar Team en houd onze artikelen in de gaten.

Bridgestone World Solar Challenge

De Bridgestone World Solar Challenge is de belangrijkste wedstrijd voor zonnewagens ter wereld. De race vindt om de twee jaar plaats in Australië. De race start in Darwin en loopt over de 3.000 kilometer lange Stuart Highway naar Adelaide in het zuiden. Er mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van zonne-energie om de finish te bereiken. De Bridgestone World Solar Challenge is sinds 2009 onderdeel van de Global Green Challenge.

Nuon Solar Team tijdens de Bridgestone World Solar Challenge (2017)

Mentorprogramma

In 2017 is Nuon gestart met een speciaal mentorprogramma gedurende de voorbereiding en looptijd van de tweejaarlijkse Bridgestone World Solar Challenge. Zestien medewerkers van Nuon zijn mentor van één van de studenten. De mentoren adviseren en begeleiden de studenten en helpen ze in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, ieder vanuit hun eigen (technische) discipline.

Sponsoraanvragen

Op dit moment nemen wij geen nieuwe sponsorverzoeken in behandeling.

Laatste update: 26-09-2018 18:24