Nuon Solar Team

Sinds 2001 zijn wij hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Het Nuon Solar Team is al 16 jaar een voorbeeld van Nederlandse innovatie en duurzame technieken.

Het Nuon Solar Team bestaat uit 16 ambitieuze studenten van de Technische Universiteit Delft. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw van de Nederlandse zonnewagen Nuna. Het team heeft in het najaar van 2015 met Nuna 8 voor de zesde keer de World Solar Challenge in Australië gewonnen. De studenten gaan in oktober 2017 de wereldtitel zonneracen verdedigen met Nuna 9.

Meer informatie over het Nuon Solar Team.

Sponsorbeleid

Wij zijn sinds 2001 trotse hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Wereldwijd laat het team zien wat mogelijk is met duurzame energie. Het sponsorship past bij onze maatschappelijke ambities en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Lees hier meer over ons sponsorbeleid.

Mentorprogramma

Voor de eerste keer in de langdurige relatie tussen Nuon en het Nuon Solar Team, zijn 16 medewerkers van Nuon mentor van één van de studenten. De mentoren adviseren en begeleiden de studenten en helpen ze in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, ieder vanuit hun eigen (technische) discipline.

World Solar Challenge

De World Solar Challenge is de belangrijkste wedstrijd voor zonnewagens ter wereld. De race vindt om de twee jaar plaats in Australië. De race start in Darwin en loopt over de 3.000 kilometer lange Stuart Highway naar Adelaide in het zuiden. Er mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van zonne-energie om de finish te bereiken. De World Solar Challenge is sinds 2009 onderdeel van de Global Green Challenge.

 

Wereldkampioen in Zuid-Afrika

In de zomer van 2014 won het team de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika met de Nuna7S. De Sasol Solar Challenge is een race die in het tussenjaar van de World Solar Challenge (WSC) in Zuid-Afrika plaatsvindt. Met deze winst mag het team zich wereldkampioen zonne-rijden noemen.