Nuon Solar Team

Solar2 2017

Sinds 2001 zijn wij hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Het Nuon Solar Team is al 16 jaar een voorbeeld van Nederlandse innovatie en duurzame technieken.

Het Nuon Solar Team bestaat uit 16 ambitieuze studenten van de Technische Universiteit Delft. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw van de Nederlandse zonnewagen Nuna. Het team heeft in het najaar van 2017 met Nuna9 voor de zevende keer de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gewonnen.

Meer informatie over het Nuon Solar Team.

Sponsorbeleid

Wij zijn sinds 2001 trotse hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Wereldwijd laat het team zien wat mogelijk is met duurzame energie. Het sponsorship past bij onze maatschappelijke ambities en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Lees hier meer over ons sponsorbeleid.

Mentorprogramma

Voor de eerste keer in de langdurige relatie tussen Nuon en het Nuon Solar Team, zijn 16 medewerkers van Nuon mentor van één van de studenten. De mentoren adviseren en begeleiden de studenten en helpen ze in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, ieder vanuit hun eigen (technische) discipline.

Solar 2017

Bridgestone World Solar Challenge

De Bridgestone World Solar Challenge is de belangrijkste wedstrijd voor zonnewagens ter wereld. De race vindt om de twee jaar plaats in Australië. De race start in Darwin en loopt over de 3.000 kilometer lange Stuart Highway naar Adelaide in het zuiden. Er mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van zonne-energie om de finish te bereiken. De Bridgestone World Solar Challenge is sinds 2009 onderdeel van de Global Green Challenge.