Persbericht | 02-12-2009 | 13:00 PM

Nuon benoemt Peter Smink tot Chief Financial Officer

Nuon is verheugd de benoeming van Peter Smink per 1 januari 2010 aan te kondigen als nieuwe CFO van N.V. Nuon Energy, onderdeel van Vattenfall. Sinds de aankondiging van het vertrek van Doede Vierstra op 16 november 2009 is gewerkt aan zijn opvolging.

Øystein Løseth, CEO van N.V. Nuon Energy en toekomstig CEO van Vattenfall, is blij dat de Raad van Commissarissen in Peter Smink een solide en capabele opvolger heeft gevonden. Gezien zijn brede achtergrond en ervaring is hij in staat om de doelstellingen van Nuon verder te realiseren.
Peter Smink

Peter Smink (1965), die de Nederlandse nationaliteit heeft, is in 2001 bij Nuon gestart. In deze periode heeft hij verschillende managementposities bekleed: Directeur Projects binnen de Business Unit Global Solutions, Directeur Finance & Business Services binnen de Business Unit Power & Gas Assets en Directeur Finance bij Energy Sourcing (Energy Trade, Generation and Project Development).

Vanaf begin 2009 was hij nauw betrokken bij de succesvolle overname van Nuon door Vattenfall. Sinds 1 juli 2009 is hij Vice President Finance binnen de Business Group Benelux van Vattenfall. Voordat hij in 2001 de overstap maakte naar Nuon was Peter Smink werkzaam voor KPN en PriceWaterhouseCoopers.

Over Vattenfall en Nuon

Vattenfall wil een toonaangevend Europees energieconcern zijn. Vattenfall produceert elektriciteit en warmte en levert energie aan miljoenen klanten in Scandinavië en Noord-Europa. De belangrijkste klanten zijn industriële ondernemingen, energiebedrijven, gemeentes, vastgoedmaatschappijen en woningbouwverenigingen.

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ongeveer drie miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Zij zet zich in om een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energievoorziening te bieden. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. De onderneming vormt Business Group Benelux van de Vattenfall Group.