Persbericht | 16-11-2009 | 09:00 AM

Nuon CEO Øystein Løseth begint bij Vattenfall

Nuon is er trots op dat haar CEO Øystein Løseth in 2010 Lars G. Josefsson zal opvolgen als CEO van Vattenfall. Sinds medio 2009 werd binnen Vattenfall gewerkt aan de opvolging van Josefsson die in 2010 op 60-jarige leeftijd met pensioen gaat. Lars Westerberg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vattenfall, is blij in Løseth de internationale kandidaat te hebben gevonden die Vattenfall nodig heeft.

Opvolger Lars G. Josefsson bij Vattenfall benoemd


Øystein Løseth blijft voorlopig CEO van Nuon Energy, onderdeel van Vattenfall. De komende maanden zal voor Nuon naar een geschikte opvolger worden gezocht. Tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen gisteren werd hij benoemd tot first senior vice president van Vattenfall AB en deputy CEO van de Vattenfall Group. Løseth zal zich de komende tijd naast Lars G. Josefsson inwerken binnen Vattenfall, voordat hij tegen de zomer van 2010 de teugels als CEO overneemt.

Øystein Løseth

Øystein Løseth (1958), die de Noorse nationaliteit heeft, is sinds april 2008 voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuon. Hij gaf leiding aan de overname van Nuon door Vattenfall in juli dit jaar. Op 1 januari 2006 was hij al toegetreden als lid van de Raad van Bestuur van n.v. Nuon, verantwoordelijk voor het segment Productie en Handel en voor de activiteiten van Nuon in België en Duitsland. Voordat hij deze rol op zich nam, was hij vanaf augustus 2003 Managing Director Nuon Energy Sourcing. Voordat hij in 2003 de overstap maakte naar Nuon was Løseth lid van de Raad van Bestuur van het Noorse energiebedrijf Statkraft in Noorwegen. Eerder werkte hij bij Naturkraft, Alliance Gas en Statoil.

Over Vattenfall en Nuon

Vattenfall wil een toonaangevend Europees energieconcern zijn. Vattenfall produceert elektriciteit en warmte en levert energie aan miljoenen klanten in Scandinavië en Noord-Europa. De belangrijkste klanten zijn industriële ondernemingen, energiebedrijven, gemeentes, vastgoedmaatschappijen en woningbouwverenigingen.

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ongeveer drie miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Zij zet zich in om een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energievoorziening te bieden. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. De onderneming vormt Business Group Benelux van de Vattenfall Group.