Nieuws | 14-10-2011 | 13:00 PM

Nuon sectorwinnaar in Nederlandse Transparantiebenchmark

Nuon’s duurzaamheidsrapportage is uitgeroepen tot winnaar binnen de sector energie, olie en gas in de Transparantiebenchmark 2010 van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Nuon is bovendien 6e geworden in het totaaloverzicht van de benchmark, waarin 500 Nederlandse bedrijven werden beoordeeld.

Sinds 2010 is de maatschappelijke verslaglegging van Nuon onderdeel van het Nuon Energy Annual Report. Nuon heeft de wijze van rapportage geoptimaliseerd en de kosten verlaagd. In het rapport werden relevantie, materialiteit en leesbaarheid zeer gewaardeerd. Bovendien heeft Nuon met zijn duurzaamheidsrapportage de hoogst haalbare score (A+) behaald van de Global Reporting Initiative. Een prachtig resultaat dus.

Bij de sector energie, olie en gas in de Transparantiebenchmark is in de beoordeling specifieke aandacht besteed aan onder meer transparantie over initiatieven ter bevordering van het gebruik van duurzame energie, betrokkenheid van belanghebbenden, ketenverantwoordelijkheid en sociale aspecten.

In de top drie van de sector energie, olie en gas wordt Nuon gevolgd door Shell en Gasunie. De top 6 van de totale benchmark is als volgt: KPN, Philips, DSM, TNT, Rabobank en Nuon. Onze sectorgenoten volgen op afstand: Shell (18e plaats), Gasunie (19), Essent (28), Eneco (35), Tennet (39), Alliander (42), Delta (110), GasTerra (150), Oxxio (450).

Voor meer informatie, zie www.transparantiebenchmark.nl/