Persbericht | 23-08-2012 | 10:00 AM

Elisabeth Ström verlaat Vattenfall

Elisabeth Ström, hoofd Externe relaties en Communicatie van Vattenfall, gaat het bedrijf verlaten. Werving voor vervanging is gestart.

“Elisabeth heeft een belangrijke en zeer gewaardeerde bijdrage geleverd aan het centraliseren, coördineren en stroomlijnen van Vattenfall’s communicatiefunctie tijdens een belangrijke periode voor onze onderneming,” zegt Øystein Løseth, CEO van Vattenfall.

“Ik wil Elisabeth graag bedanken voor haar professionele bijdrage aan de succesvolle verandering van Vattenfall. Nu Vattenfall in een nieuwe positie is gebracht, heeft de onderneming besloten een Hoofd Externe relaties en Communicatie met een ander profiel te zoeken,” voegt Ingrid Bonde, CFO en plaatsvervangend CEO hier aan toe.

Elisabeth Ström vervulde de rol van Hoofd Externe relaties en Communicatie bij Vattenfall sinds november 2009. Bij haar vertrek zal zij een salaris ontvangen voor de opzegtermijn van zes maanden, evenals een vergoeding die gelijk staat aan een maximum van 18 maanden, in lijn met bestaande overeenkomsten en richtlijnen. De vergoeding wordt maandelijks uitgekeerd. Overige bedragen die als salaris of soortgelijke compensatie tijdens de opzegtermijn worden uitbetaald, zullen in mindering worden gebracht op de vergoeding.

“Vattenfall is een van de meest interessante ondernemingen om voor te werken. Ik ben dankbaar het voorrecht te hebben gehad om deel te nemen en bij te dragen aan een meer samenhangend en effectief Vattenfall,” zegt Elisabeth Ström.

Vattenfall is begonnen met het wervingsproces voor een nieuw Hoofd Externe relaties en Communicatie voor Vattenfall.