Nieuws | 22-06-2012 | 14:26 PM

Feenstra Amsterdam start met proef elektrisch rijden in buitendienst

Op 28 juni a.s. start de vestiging van Nuon-dochter Feenstra aan de Schepenbergweg met een pilot om elektrisch te rijden in Amsterdam. Duurzaamheid en energiebewustzijn staan bij Nuon en Feenstra hoog in het vaandel. Elektrisch rijden is daarbij een natuurlijke manier om van binnen uit te doen wat we dagelijks aan klanten meegeven.

Energiebedrijven – waaronder Nuon - rijden al langer met een aantal elektrische auto’s, maar nu zet dochterbedrijf Feenstra voor het eerst elektrische auto’s in de buitendienst in.

Kleinere afstanden

De ontwikkelingen in de techniek van elektrische auto’s gaat snel. In de regio Amsterdam start nu de testen of het in de praktijk mogelijk is om onze klanten dagelijks te bedienen met elektrische auto’s. Hier zijn de rijafstanden kleiner zijn dan andere Feenstra regio’s. Het bedrijf zet twee Nissan Leafs in tijdens de testperiode.

Op termijn alles?

Dagelijks zijn medewerkers van Nuon bezig met vraagstukken over energiebesparende diensten en producten voor de klanten. Met de elektrische auto’s willen we zelf laten zien dat we doen wat we zeggen. Onze ambitie is om op termijn het hele wagenpark in Amsterdam vervangen door elektrische auto’s. De eerste stap is gezet: de eerste elektrische auto’s ‘in de buitendienst’ zijn vanaf 28 juni een feit.