Nieuws | 13-07-2012 | 14:46 PM

Feenstra verkoopt drie vestigingen Nieuwbouw

Nuon-dochter Feenstra heeft drie vestigingen verkocht aan Groen Holding BV. Het gaat om drie van de vier vestigingen die samen de Divisie Nieuwbouw van Feenstra vormden. Verkocht zijn de locaties van Feenstra in Snelrewaard, Beek en een deel van de vestiging in Venray. De unit Nieuwbouw houdt zich vooral bezig met het aanbrengen van verwarmings- en ventilatiesystemen in nieuwbouwprojecten. 

De drie verkochte vestigingen tellen samen 125 medewerkers en een totale omzet van € 20 miljoen.

Verzelfstandiging ERS

In mei 2012 heeft Nuon aangekondigd haar Energy Related Services (ERS) te willen verzelfstandigen. Het gaat om Feenstra, Ebatech, Nuon Isolatie en Nuon Beveiliging. Voor dit nieuwe bedrijf wil Nuon een nieuwe eigenaar zoeken, waarmee Nuon een langdurig partnerschap wil aangaan. Met verzelfstandiging wil Nuon het mogelijk maken dat deze dochterbedrijven verder groeien en elkaar versterken.

Langdurige relaties centraal

Commercieel directeur Rard Rijcken van ERS is tevreden over de geslaagde verkoop: ‘De inzet was om onze nieuwbouw activiteiten bij een goede eigenaar onder te brengen.  Dat is met de verkoop aan Groen Holding gelukt. Nieuwbouw past niet in de strategie van ERS om te komen tot langdurige relaties met onze klanten waarbij service centraal staat.  Begin 2013 verwachten we meer te kunnen melden over de verzelfstandiging van Energy Related Services'.