Nieuws | 21-02-2012 | 09:01 AM

Gratis energieadviezen voor inwoners van Schagen, Zijpe en Harenkarspel

Amsterdam, 20 februari. In maart 2012 start het energiebesparingsproject Step2Save in de gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe. Bewoners van deze drie gemeenten ontvangen thuis een gratis energieadvies. In een jaar tijd geven negen energieadviseurs 8000 adviezen. Step2Save is een samenwerkingsproject tussen Nuon, de drie gemeenten, de woningbouwcorporatie Wooncompagnie en de ISD Kop van Noord-Holland. 

Energieadviseurs

De energieadviseurs zijn geselecteerd uit het uitkeringsbestand van de gemeenten. Nuon neemt hen een jaar in dienst voor de duur van het project als energieadviseur. De adviseurs werken onder begeleiding van twee teamleiders en krijgen een opleiding op MBO-2 niveau. Zo krijgen zij een kans om werkervaring op te doen en een diploma te halen. Het team zal vanaf maart 2012 met een herkenbare Nuoncamper de kernen in gaan van de gemeenten.

Gratis energiebox

Naast een energieadvies ontvangen de bewoners een gratis energiebox. In de energiebox zitten producten om te helpen bij het besparen van energie. Een huishouden kan ruim honderd euro per jaar besparen als het gebruik maakt van de artikelen uit de box. Bewoners kunnen nog meer te besparen als ze ook nog de energieadviezen opvolgen. Dit Step2Save-project kan een CO2-besparing behalen die gelijk staat aan de uitstoot van 300 auto’s die een rondje om de wereld rijden.

Step2Save

Eerder werd het Step2Save project met veel succes uitgerold in de gemeente Amsterdam. Sinds 2007 zijn daar bij ruim 17.000 sociale huurwoningen een energieadvies uitgebracht. Ook in gemeenten in Westerkwartier in Groningen zijn in 2011 en 2012 totaal 9.000 adviezen uitgebracht.