Persbericht | 16-01-2012 | 12:00 PM

Harald von Heyden verlaat Vattenfall

Harald von Heyden, Head of Business Division Asset Optimisation & Trading, verlaat Vattenfall en beëindigt zijn aanstelling per 30 juni 2012.

Von Heyden verlaat Vattenfall op eigen verzoek om persoonlijke redenen en hij zal terugkeren naar Noorwegen. Von Heyden werkt vanaf mei 2010 bij de concernleiding van Vattenfall. Eerst als Head of Trading and coordination of Generation Management en sinds januari 2011 als Head of Asset Optimisation & Trading. Hij zal gedurende de gehele opzegtermijn beschikbaar blijven voor de onderneming en zijn aanstelling eindigt eind juni 2012.

“Ik betreur het dat Von Heyden ervoor heeft gekozen om Vattenfall te verlaten. Zijn opdracht, het structureren en implementeren van Asset Optimisation & Trading als een operationele divisie, is nu voltooid. Het lijkt daarom een logisch moment dat hij er nu voor heeft gekozen het bedrijf te verlaten en meer tijd aan zijn gezin te besteden”, aldus Øystein Løseth, President en CEO van Vattenfall.

“Vattenfall is een fantastisch bedrijf en ik voel me bevoorrecht dat ik deel heb mogen uitmaken van de herstructurering en de implementatie van de nieuwe strategie. Het is geen eenvoudige beslissing geweest om Vattenfall te verlaten, maar ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf nu goed gepositioneerd is om een uitdagende toekomst aan te gaan“, aldus Harald von Heyden.

Vattenfall maakt deze informatie bekend volgens de Zweedse wet op de effectenmarkt.