Nieuws | 04-06-2012 | 14:14 PM

Maandbedrag direct bijsturen met TermijnbedragManager van Nuon

Nuon introduceert de TermijnbedragManager. Klanten kunnen met deze nieuwe dienst via Mijn Nuon het juiste termijnbedrag makkelijk zelf controleren en waar nodig direct bijsturen. Uit onderzoek blijkt dat bijbetalen op de jaarafrekening voor veel consumenten een grote irritatiefactor is. Naast de onlangs geïntroduceerde Nuon E-manager wordt met de TermijnbedragManager een verdere stap gezet om mensen ‘live’ inzicht te geven in hun energiekosten en om efficiënter met energie om te gaan. 

Energiekosten in eigen hand

Steeds meer mensen willen energie besparen om de kosten in de hand te houden en het milieu te sparen. Ze hebben echter vaak geen inzicht hoeveel stroom en gas ze eigenlijk verbruiken. Door de aanschaf van nieuwe apparaten, gezinsuitbreiding of verbouwing kan het energieverbruik flink oplopen. Vooral gezinnen kunnen zo tegen een stevige jaarafrekening in aanlopen.

Ergernissen voorkomen

‘Met de TermijnbedragManager willen we klanten helpen om deze ergernissen te voorkomen, omdat ze nu eenvoudig zelf kunnen achterhalen of het huidige termijnbedrag nog aansluit bij het daadwerkelijke verbruik’, aldus Erik Roddenhof van Nuon. ’Op dit moment krijgt ruim de helft van de klant geld terug bij de jaarafrekening. Het andere deel van onze klanten betaalt bij. We streven ernaar klanten niet teveel of te weinig te laten betalen zodat steeds meer mensen neutraal uitkomen.’

Via Mijn Nuon

Met de TermijnbedragManager kan de klant op elk gewenst moment via het net vernieuwde Mijn Nuon zijn meest recente meterstanden invoeren. Op basis hiervan krijgt hij direct advies gegeven voor de resterende termijnbedragen tot de jaarafrekening. Als het werkelijke verbruik hoger of lager is dan de verwachting kan het termijnbedrag meteen gewijzigd worden. Als de klant dit om de twee à drie maanden herhaalt, houdt hij er zelf grip op en komt niet voor ongewenste verrassingen te staan aan het einde van het jaar. Klanten van Nuon kunnen via Mijn Nuon gratis gebruikmaken van de TermijnbedragManager.

Meer informatie of direct aanmelden via www.nuon.nl