Nieuws | 13-07-2012 | 10:19 AM

Nieuwe kunstronde op Nuon windmolens

Nuon en Bubble projects hebben de derde ronde van de kunstexpositie op windmolens in Friesland (Oosterbierum) en in Flevoland (Almere) geopend.

Zes kunstenaars hebben hun kunstwerken laten ophangen op de masten van de windmolens. De kunstwerken zullen de komende twee maanden blijven hangen. Daarna komen nieuwe werken van nieuwe kunstenaars voor een volgende periode van twee maanden. Totaal krijgen 24 kunstenaars de gelegenheid om hun kunstwerk te exposeren op de windmolens.

Gedurende een periode van een half jaar zijn er elke twee maanden nieuwe kunstwerken te bewonderen. In Friesland bij windpark de Bjirmen bij Oosterbierum zijn werken te zien van de kunstenaars: Annemiek de Nijs (Almere), Mascha Haring (Amsterdam) en Ckwadraat. Speciaal voor de zomervakantie hebben de basisschoolkinderen uit de omgeving van Franeker een vierde kunstwerk gemaakt.

In Flevoland bij windpark Jaap Roodenburg bij Almere zijn werken te zien van de kunstenaars: Tine Vandamme (België), Anna Blom (Burgh Haamstede) en Jan Resink (Almere).