Nieuws | 08-10-2012 | 13:06 PM

Nuon CEO Huib Morelisse laat 10 dagen zijn auto staan

10 dagen je auto laten staan – kan dat eigenlijk wel? Huib Morelisse is één van de tien Nederlandse CEO’s die dit gaan proberen. Vanaf woensdag 10 oktober reist hij met de trein en staat zijn auto stil. 10 oktober is Dag van de Duurzaamheid.

Als het écht niet anders kan, mag Huib Morelisse wel rijden met een Greenwheels deelauto, maar verder is autorijden uit den boze – ook privé. Hij mag ook een OV-fiets gebruiken of een vergadering inplannen op één van de Regus-vergaderlocaties vlakbij de grote treinstations.

Discussie over mobiliteit

Waarom Huib aan deze uitdaging meedoet? “Ik ga graag de discussie aan over mobiliteit. Volgend jaar verhuist ons hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost, naar een nieuw pand direct naast NS station Bijlmer Arena. Je zou gek zijn als je dan nog elke dag met de auto komt”, is zijn reactie. En: “De ambitie dat we als energiebedrijf onze producten zo schoon mogelijk produceren geldt natuurlijk ook voor onszelf”. Huib vervolgt: “bij de verhuizing naar Zuidoost willen we ook Het Nieuwe Werken introduceren. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken zal vanaf dan veel betekenen voor de mobiliteit van de medewerkers. Gebruik van het Openbaar Vervoer of een ander alternatief voor de auto wordt straks zoveel mogelijk gestimuleerd.” 

Het Low Car Diet

Het concept ‘Low Car Diet’ is afkomstig uit de Verenigde Staten waar de actie al een aantal keren heeft plaatsgevonden. Low Car Diet is een actie die gebruikers stimuleert collectieve auto’s te gebruiken waar mogelijk, aangevuld met frequent openbaar vervoer en slimmere methodes van werken. De forens betaalt dan voor de daadwerkelijke rit en niet voor het bezit van een auto.

Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid is hèt moment van het jaar om duurzaamheid in Nederland zichtbaarder, groter en manifester te maken en een duidelijk signaal af te geven. De initierende partijen van het Low Car Diet willen deze dag benutten om zo veel mogelijk mensen te wijzen op de verschillende keuzemogelijkheden die er zijn als duurzaam alternatief voor de auto of juist samen met de auto kunnen worden gebruikt. Foto: Huib Morelisse achter het stuur van de Volvo V60 Plugin Hybrid. Fotograaf: Jorrit Lousberg. Foto is rechtenvrij voor niet-commercieel gebruik. Hi-res via flickr.com/nuon