Nieuws | 06-03-2012 | 11:00 AM

Nuon eerste energieleverancier met COPC gecertificeerde klantenservice

De Customer Service organisatie van Nuon heeft als eerste energieleverancier in Nederland het COPC-certificaat weten te behalen. Vandaag is bekend geworden dat Nuon voldoet aan alle eisen van dit felbegeerde kwaliteitskeurmerk: COPC is een internationale standaard voor kwaliteit en performance van Contact Centers. 

Mijlpaal

Cindy Kroon - Customer Service directeur van Nuon - is enorm trots: ‘we hebben een mijlpaal bereikt hiermee. Dit certificaat geldt voor onze gehele dienstverlening: zowel voor de frontoffice als voor de backoffice en voor zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt. De eisen voor deze COPC-certificering zijn hoog. Het brengt een voortdurende drive met zich mee om steeds onze diensten op tijd en met de juiste kwaliteit te leveren’.

Gouden randje

Het behalen van het COPC-certificaat voor zakelijke dienstverleners is een prestatie op zich. Voor Nuon heeft het behaalde succes een extra gouden randje. Monique Röhrman van COPC International Inc: ‘Nuon is de eerste energieleverancier in Nederland die COPC gecertificeerd wordt. Dit betekent dat ze hun doelstellingen behalen of voortdurende verbetering laten zien in hun de kwaliteit van hun klantcontacten. Onze benchmark wordt alleen behaald door de beste Contact Centers in de wereld’.

Nuon Customer Service

De Customer Service organisatie verleent service aan klanten van Nuon, onder meer door het factureren van door Nuon geleverde producten en diensten, het verwerken van mutaties en het afhandelen van klantvragen. De Customer Service organisatie is het loket binnen Nuon voor zakelijke en consumentenklanten en bepaalt daarmee voor een belangrijk deel de beeldvorming en tevredenheid over Nuon. Ook speelt de Customer Service organisatie een centrale rol in het behalen van de Nuon-brede ambitie om het beste energiebedrijf van Europa te worden.

Meer informatie over COPC

De afkorting COPC staat voor Customer Operations Performance Center. COPC is een besturingsmodel specifiek voor alle soorten contact centers. Het zorgt ervoor dat contact centers kunnen uitblinken in kwaliteit, klanttevredenheid en operationele prestaties. COPC is gebaseerd op de ‘best practices’ van ruim 200 toonaangevende contactcenters wereldwijd.