Nieuws | 09-03-2012 | 12:22 PM

Nuon vijf jaar actief met webcare

Nuon is met webcare sinds 2007 actief op internet. Deze maand is het vijf jaar geleden dat het bedrijf startte met deelname aan discussies op internet. De eerste jaren vooral op de bekende consumentenfora als bijvoorbeeld Radar of klacht.nl. Het Nuon webcare team maakt nu ruim een jaar gebruik van onder andere Twitter en Facebook. Social media zijn belangrijke kanalen om service te verlenen.

Met de ervaring van de afgelopen vijf jaar op zak is het team – met als thuisbasis de vestiging van Nuon in Alkmaar – uitstekend in staat om vragen te beantwoorden en waar nodig klachten direct op te lossen. 80% van de contacten blijkt tevreden over de afhandeling door @nuonwebcare.

Goede ervaringen

Veel klanten vinden het een snelle en prettige manier om in contact te komen met Nuon. Het onderzoeksbureau TNS NIPO heeft de activiteiten van Nuon webcare op Twitter onderzocht. De beoordeling van 79% van de respondenten die contact hebben gehad met webcare team was positief. Daarvan plaatste 36% achteraf een positief bericht over Nuon en 22% gaf aan Nuon meer te zijn gaan aanbevelen nadat ze geholpen zijn.

Twitter

Sinds een jaar is Nuon actief op twitter. Nuon webcare monitort alle tweets waarin het bedrijf of de dochterondernemingen voorkomen. Soms sturen klanten een tweet rechtstreeks aan het eigen Twitter-account @NuonWebcare. Er komen veel positieve reacties, maar ook klachten. En juist die klachten probeert het bedrijf zo veel mogelijk direct op te lossen. Bijvoorbeeld door een vraag te beantwoorden of door te verwijzen naar informatie op internet, zoals de ‘veelgestelde vragen’ op www.nuon.nl

Facebook

Op www.facebook.com/nuon kunnen klanten zelf berichten plaatsen en vragen stellen waarop Nuon kan reageren. Bijvoorbeeld over producten of aanbiedingen van Nuon, zoals de Nuon Powerdeal, Nuon isolatie of de E-manager. Vaak zijn klanten tevreden over een product en laten dat ook weten. Als klanten aangeven dat ze niet tevreden zijn, geven we ook op Facebook advies of antwoord op een vraag. We bieden zo nodig excuses aan en lossen het probleem zo snel mogelijk op.