Nieuws | 01-06-2012 | 22:53 PM

Nuon zegt toe bestaande PUR-problemen op te lossen

Het TV programma Nieuwsuur heeft op donderdag 3 mei en vrijdag 1 juni 2012 aandacht besteed aan PUR-isolatie die Nuon heeft aangebracht bij twee klanten, wat tot serieuze klachten heeft geleid. In de uitzending van vrijdagavond 1 juni heeft Erik Roddenhof, commercieel directeur van Nuon, gereageerd op deze klachten. Toegezegd is om de problemen nu op te lossen.

Het is niet aangetoond dat er een relatie tussen PUR en de klachten is. Erik Roddenhof stelt in de uitzending van 1 juni vast dat: “echter wèl vaststaat dat het veel te lang duurde voordat er een oplossing kwam voor deze klanten. We hebben ons teveel gericht op de juridische claims en zijn in ellenlange briefwisselingen met onze klanten verzand. Dat is niet de manier waarop we met onze klanten willen omgaan. Daarom wil ik dat de problemen nu worden opgelost.” Roddenhof kondigde een verscherpte klachtenprocedure aan en een externe toetsing op alle vloerisolaties vanaf aanstaande maandag 4 juni. Zo wil Nuon zeker stellen dat klanten tevreden zijn met de aangebrachte isolatie.

Door Nuon worden veel verschillende soorten isolatie aangeboden, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, gespoten vloerisolatie (PUR) en bodemisolatie (dit zijn schuimchips die in de kruipruimte liggen). Uiteraard worden bij het aanbrengen van vloerisolatie de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen genomen, zoals geforceerde ventilatie en gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij normaal gebruik zullen bij toepassing van deze beschermende maatregelen de gebruiker van het PUR-schuim en de bewoners afdoende beschermd zijn. Alle door ons aangeboden isolatieproducten voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen en worden volgens een gecertificeerde werkwijze aangebracht.