Nieuws | 06-03-2012 | 15:05 PM

Nuon/Vattenfall investeert in Olympisch talent

Nuon, onderdeel van Vattenfall, presenteerde vandaag in het Olympisch Stadion in Amsterdam de Olympische atleten en talenten die deel uitmaken van haar samenwerking met NOC*NSF. De atleten zijn onderverdeeld in twee teams. Team Nuon/Vattenfall bestaat uit topatleten en medaillekanshebbers voor London 2012 en Sochi 2014. Nog belangrijker is het Olympic Talent Support Team Nuon/Vattenfall waarin talenten plaatsnemen die mogelijk al in Londen, maar zeker in Sochi 2014 en Rio 2016 voor Nederlands eremetaal moeten gaan zorgen. 

Via de sponsoring van NOC*NSF ondersteunt Nuon/Vattenfall atleten in het efficiënter en effectiever omgaan met energie. Want atleten hebben hun talent, doorzettingsvermogen, toewijding, ambities en passie, maar niemand bereikt de top zonder ondersteuning van vrienden, familie, trainers, coaches en specialisten. Nuon/Vattenfall mag zich nu ook rekenen tot de ondersteuning van deze atleten en hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het bereiken van Olympisch goud.

Energie efficiënt

Er is een sterke link tussen de ambities van Nuon/Vattenfall en de ambitie van de atleten. Zowel Nuon/Vattenfall als de atleten zijn continu bezig om energie zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten. Nuon/Vattenfall ondersteunt niet alleen haar klanten om hun energie zo effectief mogelijk in te zetten, maar nu ook Olympisch talent. Daarnaast staan de Olympische ringen voor resultaat en samenwerking, dezelfde kernwaarden die Nuon/Vattenfall hanteert. De sponsoring van zowel het Zweedse, Duitse als het Nederlandse Olympisch Comité staat symbool voor Nuon/Vattenfall als internationaal bedrijf met lokale betrokkenheid. Eind vorig jaar breidde Vattenfall, waar Nuon onderdeel van is, haar samenwerking met het Zweeds Olympisch Comité uit door samen te gaan werken met het Nederlandse en het Duitse Olympisch Comité. De nieuwe sponsorovereenkomst loopt tot en met 2016. Hierin vallen drie Olympische Spelen: London 2012, Sochi 2014 en Rio de Janeiro 2016.

Team Nuon/Vattenfall

Henk Grol, judo Bas Verwijlen, schermen Marleen van Iersel, beachvolleybal Sanne Keizer, beachvolleybal Dafne Schippers, atletiek Teun Mulder, baanwielrennen Dimi de Jong, snowboard Kjeld Nuis, schaatsen

Talent Support Team Nuon/Vattenfall

Kim Polling, judo Plien Keulstra, schaatsen Itzhak de Laat, shorttrack Britt Eerland, tafeltennis Bart Deurloo, turnen Neiske Becks, triatlon Corinne Nugter, atletiek.

 

Op de foto v.l.n.r.: Erik Roddenhof, commercieel directeur Nuon Nederland, Sanne Keizer (beachvolleybal), Henk Grol (judo), Dimi de Jong (snowboard), Teun Mulder (wielrennen), Corinne Nugter (atletiek), Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF.