Nieuws | 09-02-2012 | 11:12 AM

Warm 2011 verlaagt gasverkoop en winst bij Nuon

De nettowinst van N.V. Nuon Energy over 2011, exclusief bijzondere posten, bedraagt EUR 299 miljoen (2010: EUR 342 miljoen). De bruto marge is met 11% gedaald tot EUR 1.336 miljoen. Deze daling wordt veroorzaakt door moeilijker marktomstandigheden, het warmere weer en het afstoten van de gasvelden in de Noordzee. Het kostenniveau is met EUR 810 miljoen in 2011 nagenoeg gelijk gebleven. Uitvoering van de Vattenfall strategie resulteerde in de verkoop van Nuon België en de gasvelden in de Noordzee. De bouw van o.a. drie nieuwe efficiënte gasgestookte elektriciteitscentrales en windpark Zuidlob deden het totale investeringsbedrag stijgen tot boven een miljard euro. 

Huib Morelisse, voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuon, in een reactie op de cijfers: “Onze investeringen in efficiëntere centrales en duurzame energie hebben in 2011 een recordniveau bereikt van EUR 1,1 miljard. Wij verwachten binnen afzienbare tijd drie nieuwe gascentrales én het op een na grootste windpark in Nederland op land in gebruik te nemen.

De realisatie van de strategie van ons moederbedrijf Vattenfall, gericht op hoger rendement, minder CO2-uitstoot en focus op kernactiviteiten, is in volle gang. Zo hebben we ondermeer de gasvelden in de Noordzee en onze dochter Nuon België succesvol met boekwinst verkocht.”