Nieuws | 15-03-2013 | 09:41 AM

Energieadvies project Step2Save succesvol afgerond

Met een dikke 8  is het project Step2Save afgerond. Het cijfer is gegeven door de bewoners van Harenkarspel, Schagen en Zijpe. Een jaar lang hebben acht adviseurs totaal 8000 energie adviezen gegeven. Step2Save is een samenwerkingsproject tussen Nuon, de drie gemeenten, de woningbouwcorporatie Wooncompagnie en de ISD Kop van Noord-Holland.

De inwoners van de gemeenten kregen uitleg over de wijze waarop ze om kunnen gaan met hun energieverbruik. De adviseurs gingen op stap met een energiebox die was gevuld met producten die ingezet kunnen worden bij het besparen van energie. Vooral de spaarlampen en de radiatorfolie bleken zeer populair te zijn.

Resultaten

Met dit project is een CO2 reductie gerealiseerd die vergelijkbaar is met ruim 9.1 miljoen auto kilometers. Oftewel 219 auto’s die een rondje om de wereld rijden. De bewoners die door de energieadviseurs van Step2Save zijn bezocht, hebben een besparing gerealiseerd op hun energierekening van gemiddeld 66 euro per jaar.

Energieadviseurs

De mensen die de adviezen gaven, kwamen voor een jaar in dienst bij Nuon. Voordat de mensen als energieadviseur aan de slag gingen, volgden zij voorbereidende trainingen en gedurende het jaar volgden zij een MBO-2 opleiding. Deze opleiding is door hen afgerond en met hun jaar werkervaring, hebben ze hun kansen vergroot voor de arbeidsmarkt.