Nieuws | 05-06-2013 | 16:24 PM

Medewerkers Nuon halen geld op voor Jeugdsportfonds Nederland

Tijdens een speciale volleybalclinic vandaag op de Dam in Amsterdam, onder leiding van beachvolleybalsters Sophie van Gestel en Madelein Meppelink, overhandigden medewerkers van Nuon bijna 10.000 euro aan het Jeugdsportfonds Nederland.  De zes medewerkers van Nuon hebben het geld bijeengelopen tijdens de halve marathon van Berlijn.

Met de overhandiging van de cheque aan Jeugdsportfonds Nederland willen de medewerkers het voor nog meer kinderen mogelijk maken een sport te beoefenen. Ook wanneer daar vanuit de thuissituatie geen financiële middelen beschikbaar voor zijn. Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds Nederland: “Het is fantastisch dat de medewerkers van Nuon zich vol energie hebben ingezet om zoveel nieuwe kinderen de kans te bieden om te sporten. Voor veel kinderen is lid worden van een sportvereniging vanzelfsprekend, maar helaas ook voor veel kinderen niet. De medewerkers van Nuon maken sportdromen waar van deze groep kinderen.”

Vanuit het team 'Olympic Talent Support Nuon/Vattenfall' waren beachvolleybalsters Sophie van Gestel en Madelein Meppelink aanwezig om een volleybalclinic te verzorgen voor kinderen van volleybalvereniging Volleybrug. Met een soortgelijke insteek als het Jeugdsportfonds biedt Nuon individuele ondersteuning aan jonge veelbelovende atleten. Het uiteindelijke doel is de Olympische Spelen in 2014 en 2016.