Nieuws | 01-10-2013 | 14:55 PM

Nuon aan de start van E-Challenge in Amsterdam

Afgelopen zaterdag nam Nuon met twee equipes deel aan de Amsterdam E-Challenge 2013, de opvolger van de PP Electric Rally. In deze derde Challenge ter promotie van elektrisch rijden, reden deelnemers met hun elektrische auto of plug-in hybride een route door Amsterdam.

Om haar geloof in E-Mobility kracht bij te zetten, was Nuon ook dit jaar één van de sponsoren. Het doel van de E-Challenge is het vergroten van de bewustwording en van de voordelen van elektrisch rijden bij het grote publiek. Dit sluit aan bij de doelstellingen van Nuon. Nuon werkt nauw samen met gemeenten, leasebedrijven, autofabrikanten en andere partners om elektrisch rijden in Nederland een verdere impuls te geven. Nuon plaatst en beheert oplaadpunten in opdracht van gemeenten en particuliere klanten.

National Plug In Day

Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, heeft samen met Volvo de Volvo V60 Plug-In Hybrid ontwikkeld, die ook volledig elektrisch kan rijden. Afgelopen zaterdag verscheen Nuon met deze innovatieve auto aan de start. De E-Challenge was onderdeel van de internationale National Plug In Day. Onder deze noemer vonden 88 evenementen op het gebied van elektrisch vervoer plaats in de Verenigde Staten. Amsterdam was het enige Europese onderdeel.   Meer informatie over de E-Challenge is te vinden op de website: http://amsterdam-e-challenge.nl/