Nieuws | 27-03-2013 | 14:27 PM

Nuon ‘@petrots’ op nominatie voor Energiegenie.nl

De website energiegenie.nl is genomineerd voor een Gouden @penstaart. De site maakt kans op deze prestigieuze award in de categorie ‘Beste Website gemaakt voor kinderen’. De @penstaarten worden op 17 april in Beeld en Geluid in Hilversum uitgereikt. Dit zijn de jaarlijkse prijzen voor beste kinderwebsites en –apps.

Nuon is als initiatiefnemer van Energiegenie apetrots op de nominatie. Nuon CEO Huib Morelisse: “We zijn erg blij met deze nominatie. energiegenie.nl is een website die kinderen laat nadenken over energie. Ze vinden er allerlei informatie voor het maken van spreekbeurten en kunnen gratis een pakket hiervoor aanvragen. We hebben energiegenie.nl serieus aangepakt. Het is belangrijk kinderen al vroeg bewust te maken van energiebesparing en hen te laten nadenken over dilemma’s rondom energie”.

Dilemma’s

Moet stroom in de toekomst vooral goedkoop zijn, vooral betrouwbaar of vooral schoon? Dat lijkt een simpele vraag - met als antwoord “alle drie natuurlijk” - maar op energiegenie.nl leren kinderen dat we hier voor grote uitdagingen staan om daarvoor in de komende jaren te zorgen. Zo behandelt energiegenie allerlei dilemma’s over energie en klimaat. 'Goed voorbeeld'
Uit een recensie over Energiegenie.nl: “Het is een goed voorbeeld van hoe het bedrijfsleven op een ‘neutrale’ manier materiaal kan verschaffen voor werkstukken, spreekbeurten én lesmateriaal voor leerkrachten” (http://www.manssen.nl/2011/11/30/voor-spreekbeurt-of-werkstuk-energiegenie-nl)

Stem!

Op www.goudenapenstaart.nl kun je tot en met 14 april op energiegenie.nl stemmen in de categorie 'beste website voor kinderen'. Concurrenten zijn onder andere Zapp.nl en Museuminspecteurs.nl van de ANWB.

EnergieGenie logo-600px-breed