Nieuws | 26-08-2013 | 12:27 PM

Prinses Beatrix opent Nuon windpark Zuidlob

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent woensdagmiddag 11 september 2013 het Nuon windpark Zuidlob in Zeewolde.

Windpark Zuidlob bestaat uit 36 windmolens met een gezamenlijke capaciteit van 122 megawatt. Hiermee kunnen 88.000 huishoudens van duurzame elektriciteit worden voorzien. Dit windpark is een van de grootste windparken op land in Nederland. De plannen voor de bouw van het windpark dateren al uit 1998, toen een aantal agrariërs het idee had om een windpark in gebied De Zuidlob aan te leggen.

De agrariërs verenigden zich in Windmolenvereniging De Zuidlob en schakelden Nuon, onderdeel van het Zweedse Vattenfall, in om het windpark te ontwikkelen. Eind 2011 nam Nuon alle aandelen over van de agrariërs. De bouw van het park is gestart eind 2011 en duurde 17 maanden. In het voorjaar van 2013 stonden alle windmolens overeind. De samenwerking tussen de inwoners van het gebied, de gemeente Zeewolde, provincie Flevoland, het Rijk en Nuon heeft gezorgd voor een succesvolle realisering van dit windpark.

Pers kan zich tot uiterlijk 6 september aanmelden bij de gemeente Zeewolde via communicatie@zeewolde.nl Vermeld bij aanmelding: naam, functie, naam van het medium, het emailadres en telefoonnummer. Aanvangst is 13.30 uur.