Nieuws | 12-07-2013 | 09:35 AM

Vattenfall bouwt twee nieuwe windparken in Verenigd Koninkrijk

Vattenfall (moederbedrijf van Nuon) heeft de bouw van twee nieuwe windparken in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd. De investering bedraagt ​​circa 530 miljoen euro. De investeringsbeslissing is in lijn met Vattenfall ambities om het aandeel duurzame energie te verhogen. Hiermee zal Vattenfall de positie van toonaangevende leverancier van windenergie in het Verenigd Koninkrijk verder versterken.

De Britse markt is een aantrekkelijke markt voor Vattenfall om te investeren in wind op land omdat de overheid windenergie als belangrijke groeimarkt heeft aangemerkt.

Nieuwe windparken

Het windpark Pen y Cymoedd met 76 windmolens, ligt in het zuiden van Wales. Dit windpark zal in 2014 gebouwd worden en heeft een capaciteit van 228 MW. Daarmee kunnen 140.000 huishoudens worden voorzien van duurzame energie. Het windpark Clashindarroch in Schotland bestaat uit 18 windmolens van 37 MW waarmee 22.000 huishoudens worden voorzien van stroom. De bouw van dit park is onlangs gestart en zal naar verwachting gereed zijn in 2015.