Nieuws | 05-03-2013 | 16:05 PM

Verspil minder energie op Facebook

Sinds maandag 4 maart kunnen Facebookers de Nuon Verspillingscheck doen op Facebook.com/nuon. Binnen vijf minuten is bekend hoeveel energie bij een gebruiker thuis valt te besparen. De verspillingscheck is een handige tool, ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal.

De groenste en goedkoopste energie is nog altijd de energie die wordt niet verbruikt. Huishoudens verspillen gemiddeld 30 procent van de totaal geleverde energie. Wie in maart 2013 de Verspillingscheck op Facebook doet, maakt ook kans op een energiezuinige wasmachine, wasdroger of E-manager. De winnaar bepaalt zelf welke prijs hij of zij wil. Met de Nuon Verspillingscheck weet de gebruiker binnen vijf minuten hoeveel energie hij kan besparen. Het werkt heel eenvoudig via 13 vragen over de persoonlijke situatie, de woning en huishoudelijke apparaten. De check brengt in kaart waar en hoeveel er valt te besparen. Het tegengaan van energieverspilling doe je voornamelijk om geld te besparen, vindt maar liefst zeventig procent van de Nederlandse bevolking. Dertig procent vindt het milieu de belangrijkste reden om bewust met energie om te gaan. Dit blijkt uit eerder gehouden onderzoek in opdracht van Nuon. Genoeg redenen dus om besparing serieus te nemen.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming die met 5.400 medewerkers ruim 2,2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, energiegerelateerde producten, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van Vattenfall.