Nieuws | 16-12-2013 | 11:10 AM

Werkbezoek wethouder Van Es aan Nuon

Vrijdag 13 december heeft de Amsterdamse wethouder Andree van Es een werkbezoek gebracht aan Nuon. Zij maakte kennis met de Nuon Foundation en het Step2Work-programma van Nuon. De Nuon Foundation zorgt er voor dat medewerkers van Nuon zich inzetten voor activiteiten in de maatschappij. Zo helpen Nuon-medewerkers vrijwillig o.a. bij de Opkikkerdag, uitjes van gasten van De Zonnebloem en inzamelingsacties voor de Voedselbank. Ook lezen ze voor op basisscholen, coachen ze herintreders en geven ze sollicitatietrainingen.

Step2Work is een werkervaringsprogramma dat er voor zorgt dat werkzoekenden zonder werkervaring of met een beperking integreren op de arbeidsmarkt door middel van werkervaring en opleiding. Sinds 2006 zijn er op deze manier 250 werkplaatsen gecreëerd binnen Nuon. Met de gemeente Amsterdam heeft Nuon een partnership en ook voor de werving en de selectie van de werkzoekenden werkt Nuon nauw met de gemeente samen.

Gesprek

De wethouder sprak uitgebreid met Peter Smink (CEO Nuon) en Øystein Løseth (CEO Vattenfall). Ook sprak ze met deelnemers aan het Step2Work-programma en met de directeur van Bassischool de Polsstok. Met deze school organiseerde Nuon een St Maarten-optocht om te markeren dat Nuon haar nieuwe hoofdkantoor in Adam-ZO heeft betrokken en deel wil uitmaken van haar nieuwe omgeving. Verder zijn er concrete afspraken gemaakt om de samenwerking op het maatschappelijke domein te versterken en te verbreden.