Nieuws | 25-10-2014 | 16:52 PM

Geslaagde oefening olietankbrand op Nuon Hemweg centrale

Vandaag vond een geslaagde grootschalige brandoefening plaats op het terrein van Nuon Amsterdam in het Westelijk Havengebied. Hierbij werd een tankbrand gesimuleerd. De oefening was nodig om  in een echte noodsituatie een tank(put)brand binnen 4 uur te kunnen blussen. Hiervoor is speciaal blusmateriaal aangeschaft door tankopslagbedrijven.

Verloop oefening

Vanochtend om 8.40 uur werd  een melding worden gedaan aan de regionale alarmcentrale dat er een olietankbrand is. Daarop hebben de blusboot van de Havendienst en de brandweer Amsterdam een eerste koeling van de olietank verzorgt. Vervolgens werden blus en overslagvoertuigen een voor een opgeroepen en uiteindelijk was er een blussing  met schuim rond 13.00 uur. Uiteindelijk kon om 13.30 uur het sein ‘brand meester’ worden gegeven.

Geslaagde oefening

Han Pelster, incident en crisis manager bij Nuon: “Het was een geslaagde oefening. Samen met de deelnemende veiligheidsregio’s, brandweerkorpsen en de havendienst hebben we tijdens deze oefening ervaringen opgedaan die ons bij dergelijke grote calamiteiten van pas komen. Een goede samenwerking is essentieel. Dat is waarom we hier oefenen.”

Een verslag van AT5