Nieuws | 06-03-2014 | 10:46 AM

Nuon geeft 'positieve energie' terug aan klanten en maatschappij

Nuon lanceert de campagne ‘Positieve Energie – Energie is de mogelijkheid om iets te veranderen’.

De energieleverancier wil daarbij helpen Nederland nog prettiger te maken door fietstunnels, sportparken, kinderboerderijen of andere plekken die als sociaal onveilig worden ervaren te verbeteren. Hierin speelt het veranderen van de lichtvoorziening een belangrijke rol, verbeteringen worden altijd in nauwe samenwerking met omwonenden en gemeente gedaan.

De aftrap van de campagne en het eerste concrete project is het aanpakken van de fietstunnel ‘het Burgerspad’ in Almere. Door het gevoel van sociale onveiligheid wordt op dit moment de fietstunnel door veel burgers uit Almere gemeden. Gisteravond veranderde wethouder Ed Anker uit Almere samen met Nuon en omwonenden op een symbolische wijze de tunnel van donker naar licht (zie ook bijgaande persfoto). Op dit moment werken Nuon en de gemeente Almere aan de permanente verbetering van dezw tunnel, zodat bewoners van Almere weer met een veilig gevoel hierdoor kunnen fietsen.

Vanaf vandaag kan iedereen via de Nuon website www.nuon.nl/veranderen een plek nomineren die zij graag verbeterd zouden zien. Op deze nominaties kan vervolgens gestemd worden. Degenen die met de meeste stemmen hieruit als winnaars naar voren komen zullen in de loop van dit jaar ook een 'positieve verandering' krijgen.