Nieuws | 18-03-2014 | 16:27 PM

Nuon geeft ‘treinprijs’ aan school

Amsterdam, 18 maart 2014. Een Nuon-medewerker die een treinreis van de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft gewonnen, schenkt deze reis aan basisschool de Polsstok in Amsterdam Zuidoost. Op 22 maart zet Nuon de trein in om met 175 schoolkinderen én ouders naar het Dolfinarium in Harderwijk te gaan. Deze gezinnen kunnen zich zo’n uitje normaal gesproken niet permitteren. Nuon-medewerkers zijn deze dag als vrijwilliger aanwezig.

De treinreis vindt plaats op de dag dat NL Doet allerlei activiteiten organiseert. Nuon-medewerkers doen al jaren actief mee aan NL Doet. Nuon levert op deze manier via de Nuon Foundation een bijdrage aan de maatschappij. De Nuon Foundation werkt samen met aan aantal maatschappelijke organisaties, zoals Stichting Opkikker, Nationale Vereniging de Zonnebloem en Stichting NL Cares. Medewerkers van Nuon zijn bij speciale activiteiten dan ook graag vrijwilliger. 

Opkikkerdag

In  Zeewolde vindt ook op 22 maart de Super Opkikkerdag plaats, georganiseerd door Stichting Opkikker. Medewerkers van Nuon begeleiden hier als vrijwilliger gezinnen met een langdurig ziek kind. De hele dag worden wensen vervuld die de gezinnen van te voren hebben kunnen doorgeven. De gezinnen kunnen deze dag onbezorgd beleven door de enthousiaste begeleiding van de vrijwilligers. De kinderen kunnen kiezen uit veel verschillende activiteiten zoals: het rijden in een sportauto, of prinses zijn voor een dag. Ook een helikoptervlucht over het nieuwe Prinses Alexia windpark behoort tot het programma.