Nieuws | 17-06-2014 | 12:30 PM

Nuon introduceert de ‘elektrisch rijden etiquette’ met de Laadpunten App

De Nuon Laadpunten App voor smartphones is nu te downloaden. Daarmee wordt onder andere ‘EV-tiquette’ mogelijk: afspraken maken met andere elektrisch rijders over gebruik van een laadpunt.

Elektrisch rijden is booming. Het is schoon, zuinig en stil. Er rijden dan ook al meer dan 30.000 elektrische auto’s in Nederland. De populariteit van ‘groen’ rijden kent ook een keerzijde: als het oplaadpunt dat je wilt gebruiken bezet wordt gehouden door een andere auto. Vooral als deze al lang is opgeladen waardoor de auto onnodig ‘jouw’ plek bezet houdt. Dit is ergernis nummer één bij elektrisch rijders.

Hoe mooi zou het zijn als je de betreffende mede-elektrisch rijder via je telefoon kunt laten weten dat je graag daar wilt opladen? En dat je netjes een berichtje terugkrijgt zodra het gewenste oplaadpunt vrijkomt? Vanaf nu is dit mogelijk met de Nuon Laadpunten App. Nuon noemt dit ‘EV-tiquette’: onderling netjes afstemmen wie er kan laden. Zo worden ook de oplaadpunten optimaal gebruikt.

Favorieten instellen

Naast het communiceren met andere elektrische rijders kun je ook een alert instellen. Als een oplaadpunt weer beschikbaar is of wanneer er een nieuw oplaadpunt is bijgekomen in jouw buurt, ontvang je een melding. Reuze handig. De Nuon Laadpunten App helpt je om oplaadpunten binnen Nederland snel te vinden. In één oogopslag zie je waar je bent en waar beschikbare oplaadpunten in de buurt zijn. Zo weet je dus precies hoe je het snelst bij het dichtstbijzijnde oplaadpunt komt. Je kunt dit oplaadpunt ook ‘volgen’: mocht het bezet raken terwijl jij ernaar onderweg bent dan ontvang je een melding. Zo sta je nooit voor verrassingen. Ook kun je je favoriete oplaadpunten instellen, je ziet dan in één oogopslag of deze punten vrij zijn.

Voordelen Nuon Laadpunten App

  • Snel en makkelijk oplaadpunten vinden;
  • Favoriete oplaadpunten volgen en een alert ontvangen;
  • Communiceren met andere elektrisch rijders, mits zij ook deze app gebruiken.

Gratis downloaden

De Nuon Laadpunten App is gratis te downloaden voor Android en Apple smartphones in de Play Store,

Goede informatievoorziening

Nuon is sinds 2009 actief op het gebied van laadoplossingen voor elektrische rijders. Nuon plaatst oplaadpunten in de openbare ruimte en biedt laadoplossingen voor thuis en op het werk. Nuon wil het elektrisch rijden nog makkelijker maken door naast het uitbreiden van het openbare laadpuntennetwerk ook te zorgen voor goede informatievoorziening richting de elektrisch rijders. De Nuon Laadpunten App helpt hierbij.

Meer informatie over elektrisch rijden via Nuon is te vinden op www.nuon.nl/ev.