Nieuws | 22-04-2014 | 11:10 AM

Nuon plaatst ook komend jaar oplaadpunten in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft de samenwerking met Nuon/Heijmans en met Essent voor de plaatsing van openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s met een jaar verlengd. Dat betekent dat Amsterdammers die elektrisch willen rijden en een oplaadpunt op straat nodig hebben, ook het komende jaar bij deze partijen terecht kunnen. Voor 2016 moet het aantal punten in de openbare ruimte zijn uitgebreid naar 2.000.

Op dit moment bestaat het Amsterdamse openbare oplaadnetwerk uit 900 oplaadpunten, waarvan 430 van Nuon. Deze punten zijn vrijwel allemaal geplaatst op verzoek van elektrische rijders. Op de drukste locaties zijn extra punten geplaatst om de groei aan elektrische voertuigen de ruimte te bieden.

Aantal elektrische auto’s stijgt

De vraag naar oplaadpunten neemt toe omdat er steeds meer elektrische auto’s in de stad rondrijden. Het aantal geregistreerde elektrische voertuigen in Amsterdam is het afgelopen half jaar meer dan verdubbeld van 750 voertuigen naar bijna 1.600. Ook de eerste maanden van 2014 laten een stijging van het aantal verkochte elektrische voertuigen zien.

305 rondjes om de aarde aan schone kilometers

Sinds de start van het contract in 2011 zijn de oplaadpunten intensief gebruikt. Zo hebben er in totaal 250.000 laadsessies plaatsgevonden waarin 2.500.000 kWh is geladen. Dit staat gelijk aan meer dan 12.000.000 schone kilometers, ofwel 305 rondjes om de aarde! Inmiddels weten per maand 3.000 individuele gebruikers het Amsterdamse netwerk te vinden. Amsterdam is koploper op het gebied van elektrisch rijden en heeft het grootste stedelijke laadnetwerk voor elektrische auto’s ter wereld. Nuon werkt sinds 2009 samen met de gemeente Amsterdam.

Nuon oplaadpas

Naast het plaatsen van oplaadpunten in de openbare ruimte, verzorgt Nuon laadoplossingen bij klanten thuis of op het werk zodat klanten overal eenvoudig kunnen laden. Met de laadpas van Nuon kan de elektrisch rijder terecht bij alle openbare oplaadpunten in Nederland. Meer informatie: www.nuon.nl/oplaadpunten