Nieuws | 16-04-2014 | 09:26 AM

Opknapbeurt vier enge fietstunneltjes door actie Nuon

Nuon wil vier enge fietstunneltjes gaan opknappen. De energieleverancier deed in maart 2014 een oproep om enge tunneltjes te nomineren. Nu alle stemmen geteld zijn, blijkt dat op de vier engste tunneltjes bijna 75.000 stemmen zijn uitgebracht. Het gaat om tunneltjes in Utrecht, Asten-Someren, Bergschenhoek en Weesp. 

Het aanpakken van enge tunnels is onderdeel van de campagne ‘Energie is de mogelijkheid iets te veranderen’. Nuon wil graag positieve veranderingen stimuleren  voor al haar klanten en de maatschappij. Het opknappen van fietstunnels is het eerste project.  

Tienduizenden stemmen

In totaal zijn 120 tunnels opgegeven en tienduizenden stemmen uitgebracht. De fietstunnels in Utrecht, Asten-Someren, Bergschenhoek en Weesp hebben de meeste stemmen gekregen. Vanwege het overweldigend aantal positieve reacties en de nek aan nek race tussen plek 3 en 4, is besloten deze vier tunnels te gaan aanpakken. Oorspronkelijk wilde Nuon de top-3 aanpakken. Nuon wil deze vier tunnels in de komende maanden gaan opknappen.

Tunnels

  1. Weesp: tunnel in het verlengde van Het Molenpad. Stemmen: 41192
  2. Asten-Someren: het viaduct bij de Kanaalweg. Stemmen: 20863
  3. Utrecht: de Gasthuismolenbrug. Stemmen: 6547
  4. Bergschenhoek: tunnel bij sporthal De Zijde. Stemmen: 4345

Friso Westenberg van Nuon over het succes van de actie: "We willen iedereen bedanken voor de overweldigende positieve reacties op onze fietstunnelactie. Vanwege dit grote enthousiasme rondom de actie en het feit dat uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 1 op 5 Nederlanders zo’n eng fietstunneltje kent, hebben we besloten om een extra fietstunnel aan te pakken. Daarnaast is de nek aan nek race tussen Bergschenhoek en Utrecht wel zo spannend geworden dat we hun enorme inzet beiden willen belonen met het verbeteren van hun fietstunnel." 

Op korte termijn zal het bedrijf hiervoor in gesprek gaan met betrokken gemeenten, maar ook met scholen en bewoners in de directe omgeving. Streven is de tunnels nog dit jaar af te hebben, zodat ze op tijd klaar zijn vóór de korte winterdagen. Daarbij zal niet alleen worden gekeken naar de tunnelverlichting, maar zal de hele tunnel opgeknapt worden.

Nieuwe projecten in de maak

In de komende tijd wil Nuon meer projecten gericht op verandering opstarten. Aanmelden van- of stemmen op projecten kan via

De top-25 van fietstunnels die niet gewonnen hebben maar waarop wel veel gestemd is, geeft Nuon door aan de betreffende gemeenten. Als bewoners nog extra fietstunnels willen opgeven, dan kunnen zij deze doorgeven via