Nieuws | 18-02-2014 | 12:06 PM

Trots op prestaties van de Nederlanders in Sotsji

De Olympische Winterspelen in Sotsji gaan hun laatste week in. De teller staat op 17 medailles, waarmee het nu al de succesvolste Winterspelen ooit zijn voor Nederland. Nuon is als Partner in Sport van NOC*NSF trots op de prestaties van de Nederlandse equipe. De door Nuon gesponsorde schaatsster Marrit Leenstra eindigde zondag als vierde op de 1.500 meter. Een knappe prestatie!

Snowboarder Dimi de Jong, die Nuon ook sponsort, is helaas uitgeschakeld op de halfpipe. De Jong redde het niet in de kwalificatieronde. Marrit Leenstra komt wellicht vrijdag en zaterdag nog in actie bij de ploegenachtervolging. De eveneens door Nuon gesponsorde Antoinette de Jong behaalde de zevende plek op de 3.000 meter schaatsen. Ook De Jong zit bij de selectie voor de ploegenachtervolging. Bondscoach Arie Koops maakt later deze week bekend welke schaatssters Nederland zullen vertegenwoordigen op dat onderdeel.

Trotse sponsor

Peter Smink, CEO van Nuon: “Uiteraard zijn wij als sponsor trots op de prestaties en de inzet van ‘onze’ atleten. Vierde worden op de 1.500 meter is indrukwekkend. Daarmee laat Marrit Leenstra zien dat ze nu al meedraait in de Nederlandse top. Antoinette de Jong en Dimi de Jong maakten hun debuut op de Olympische Spelen. Ik verwacht dat we nog veel van hen gaan zien in de toekomst. Met nog een week te gaan, kan er door de sporters in Sotsji nog meer historie worden geschreven.”

Nuon is een sponsorship aangegaan met het NOC*NSF. Als Partner in Sport ondersteunt het bedrijf jonge sporters bij hun voorbereiding op de Olympische Spelen. Nuon helpt zowel huidige als toekomstige Olympische sporters hun droom waar te maken.

Steun ook de Nederlandse atleten in Sochi en volg hun verrichtingen via de gratis app van NOC*NSF: Olympic TeamNL.