Nieuws | 15-10-2014 | 14:42 PM

Vattenfall beëindigt samenwerking NOC*NSF eind 2014

In 2012 sloot Vattenfall AB, waar Nuon onderdeel van is, een sponsorovereenkomst met NOC*NSF als onderdeel van een koepelovereenkomst met de nationale comités in Zweden, Duitsland en Nederland.  In 2013 heeft Vattenfall haar organisatie verdeeld in een Scandinavisch en een Europees onderdeel om zo flexibeler te kunnen opereren op de verschillende lokale energiemarkten. Ook op het gebied van sponsoring wil Vattenfall dat de onderdelen eigen lokale keuzes kunnen maken. Dit resulteert in het beëindigen van de overeenkomst van Vattenfall met NOC*NSF. De oorspronkelijke samenwerkingsovereenkomst liep tot en met 2016, maar zal nu al eind 2014 eindigen.

De samenwerking tussen Nederlands sport(talent) en Vattenfall bestaat uit verschillende onderdelen. Naast de overeenkomst met NOC*NSF ondersteunt Vattenfall ook Nederlands jong talent, dit zijn ongeveer 25 sporters. Vattenfall komt de afspraken die zijn gemaakt met NOC*NSF over deze jonge talenten na, aangezien financiële ondersteuning in deze beginjaren erg belangrijk is voor jonge sporters.
Daarnaast heeft Vattenfall directe afspraken met individuele sporters, Henk Grol, Dafne Schippers en Bas Verwijlen. Ook deze afspraken blijven bestaan.