Nieuws | 16-07-2014 | 09:20 AM

Volvo verlengt samenwerking met Nuon

Het bestaande partnership tussen Volvo en Nuon is met een jaar verlengd. Nuon blijft preferred supplier van Volvo. Daarnaast controleert Nuon een jaar lang kosteloos de elektrische huisinstallatie van iedere klant, die een Volvo V60 Plug-in Hybrid koopt. Op deze manier kan de elektrisch rijder zorgeloos en veilig zijn Volvo opladen.

Nuon en Volvo werken al sinds 2012 samen. Volvo heeft de Volvo V60 Plug-in Hybrid samen met Vattenfall ontwikkeld, het Zweedse moederconcern van Nuon. Nuon heeft al vele Volvo-rijders, zowel bedrijven als particulieren, voorzien van oplaadpunten.

Veilig laden

Om het laden zo veilig mogelijk te maken, benadert Nuon iedere koper van de V60 Plug-in Hybrid voor een gratis ‘Health Check’. Tijdens deze ‘Health Check’ wordt de elektrische huisinstallatie van de klant gecontroleerd. Het opladen van de auto vereist namelijk een hoog vermogen. Niet iedere huisinstallatie is daarvoor meteen geschikt. Nuon controleert daarom de huisinstallatie op een aantal kritieke punten en brengt indien nodig, advies uit over aanpassingen. Inmiddels zijn al 2.000 laadinstallaties bij elektrisch rijders thuis of op het werk geplaatst.

Duurzame laadoplossingen

Nuon werkt nauw samen met gemeenten, leasebedrijven, autofabrikanten en andere partners om elektrisch rijden in Nederland een verdere impuls te geven. Nuon ontwikkelt en levert veilige en duurzame laadoplossingen voor thuis, op het werk en onderweg.