Nieuws | 24-04-2015 | 15:39 PM

Nuon vrijwilligers stoppen extra energie in Koningsspelen 2015

Op vrijdag 24 april zijn 19 vrijwilligers van Nuon aanwezig tijdens de Koningsspelen om zo’n 1.300 schoolkinderen aan te moedigen en te begeleiden tijdens de Koningsspelen in Amsterdam Zuidoost. Kinderen van zeven verschillende basisscholen zullen meedoen aan een sport- en spelcircuit op het Bijlmersportpark. 

Het themalied van de Koningsspelen 2015 heet ‘Energie!’; voor Bettina Perremuto, één van de Nuon vrijwilligers die vandaag een groepje kinderen begeleidt, is het dan ook niet meer dan logisch om vanuit Nuon aanwezig te zijn. Perremuto vertelt: “Ik ben gek op sporten én op kinderen, dus dit is echt de perfecte combinatie. Al eerder heb ik vrijwilligerswerk gedaan namens Nuon. Het is erg leuk en je helpt een ander, daarom heb ik me ook voor de Koningsspelen aangemeld.” Naast 19 vrijwilligers zijn ook twee teamleden van het Nuon Solar Team aanwezig.

900 Nuon vrijwilligers

Nuon vindt het erg belangrijk dat medewerkers hun maatschappelijke betrokkenheid vergroten en zich ook op een andere manier ontwikkelen dan in hun dagelijks werk. Nuon heeft hiervoor in 2009 de Nuon Foundation opgericht. Samen met een aantal maatschappelijke organisaties worden er maandelijks diverse activiteiten georganiseerd, waar Nuon medewerkers zich op kunnen inschrijven. In 2014 zijn meer dan 900 Nuon Foundation vrijwilligers betrokken geweest bij activiteiten als de Super Opkikkerdag of bij bezoekjes van de Zonnebloem aan bijvoorbeeld het Rijksmuseum, de Efteling of Carré.