Nieuws | 10-07-2015 | 14:10 PM

Lange boring voor warmteleidingen Amsterdam

Na een succesvolle boring start Nuon vandaag met het intrekken van twee 460 meter lange warmteleidingen onder de Weespertrekvaart in Amsterdam door. Het intrekken start ter hoogte van het metrostation Spaklerweg, gaat vervolgens op een diepte van 35 meter onder de Weespertrekvaart door en komt zo’n vijf uur later bij het Amstelplein weer naar boven.

De warmteleidingen maken onderdeel uit van de uitbreiding van het stadswarmtenet van Amsterdam richting het bestaande gebied De Omval en de nieuwe wijk Amstelkwartier. Via deze warmteleidingen wordt straks restwarmte vanuit de Nuon-centrale in Diemen geleverd aan 1.400 woningen en ruim 200.000 m2 kantoren en winkels. Deze stoten daardoor de helft minder CO2 uit in vergelijking met verwarming met een cv-installatie. De uitbreiding van het stadswarmtenet draagt bij aan de Amsterdamse duurzaamheidsambitie om te groeien naar 230.000 aangesloten woningen op stadswarmte in 2040.

De werkzaamheden vinden plaats op de Spaklerweg, onderdeel van het hoofdverkeerswegennet in Amsterdam. Om het verkeer te laten doorstromen en het gebied bereikbaar te houden zijn de leidingen de afgelopen weken op bijna 5 meter hoogte langs de Spaklerweg opgesteld. Auto's en vrachtverkeer kunnen er gewoon onderdoor rijden.

De werkzaamheden op de Spaklerweg zijn 1 oktober klaar. Voor meer projectinformatie kijk op nuon.nl/spaklerweg.

Video's van de werkzaamheden

Via Nuonnieuws op YouTube

Via AT5 Uitzending Gemist